Skoda Octavia: Skoda Octavia FSI

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste mensen,

mijn vriendin heeft sinds kort een Skoda Octavia FSI, op zich een prima auto en rijdt goed.
Enige probleem is dat als hij stil gestaan heeft en het koud is (geweest), er een ratelend tikkend geluid te horen is , welke na een tijdje verdwijnt als de motor weer warm is.
Via een kennis hoorden we dat dit misschien een rammelende klep zal kunnen zijn, de auto is ook al terug geweest naar de dealer en de kleppen zijn schoon gemaakt, dit heeft echter niet het probleem opgelost.
We weten dat dit type Skoda geen distributieriem maar een ketting heeft, volgens de dealer was dat juist onderhoudsvrij, maar kan daar misschien niet de oorzaak van het getik liggen ???

graag horen we tips/of dat iemand weet waar dit getik vandaan komt en wat we tegen de dealer kunnen zeggen zodat het probleem goed wordt opgelost/gerepareerd.

alvast bedankt

martijnvandenbrakel15

Geplaatst door martijnvandenbrakel15 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Ik vermoed dat je de nokkaenasversteller hoort.
Bij garantie moeten ze deze gewoon vervangen.
En je bent echt niet de eerste met deze klacht,zijn er genoeg geweest.
Was een kwaaltje van deze motor.

martijnvandenbrakel15 (0), 7 jaar geleden

probleem is opgelost ....

ABruintje (0), 7 jaar geleden

En wat was het probleem ?

Als je de informatie met ons deelt dan hebben anderen er misschien ook iets aan.
Daar is het forum voor bedoelt.

martijnvandenbrakel15 (0), 6 jaar geleden

Excuus voor mijn late reactie :Het probleem is opgelost: de motor bleek niet in orde en is onder garantie door de dealer na heel veel rompslomp vervangen......
al met al houdt bij dit probleem voet bij stuk, maak filmpjes van het geluid en ga eventueel langs bij een andere garage/dealer voor een second opion zoals wij gedaan hebben, de verkopende partij zal daar niet blij mee zijn, maar je staat daardoor wel sterk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.