Skoda Fabia 2006: brandend stuurbekrachtigingslampje

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: BUD, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 59

Mijn zus heeft met haar Fabia 1.4 benzine uit mei 2006 een brandend stuurbekrachtigingslampje (lampje met stuur en uitroepteken ernaast). De auto is uitgelezen en de skodadealer op dat er een statische storing van de stuurbekrachtiging in staat. Men vermoed dat er een sensor defect is (volgens mij is er voor het stuur maar 1 sensor en dat is de stuurhoeksensor). Nu zegt de dealer dat de fabrikant failliet is en dat er een nieuw stuurhuis in de auto gezet moet worden, kosten maar liefst 1530 euro incl. uitlijnen en BTW. Dit verhaal lijkt mij erg vreemd volgens mij is de oorzaak van een meldingslampje bijna altijd een elektronische storing. Klopt het dat een defect stuurhuis ook de oorzaak kan zijn van een brandend lampje? Wie heeft er advies?

r.f.hanssen

Geplaatst door r.f.hanssen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 7 jaar geleden

Denk dat hij storing geeft op de draaihoeksensor die weer op het stuurhuis gemonteerd zit en bij de dealer dacht ik idd niet los te krijgen is (bij de Polo iig niet). Bij de Polo krijg je idd een complete set (Fabia is zowat hetzelfde), dus stuurhuis en leidingen en de pomp. Maar zou ff goed uitzoeken wat de storing precies is (ff hier de foutcode posten) en als het die sensor betreft dan misschien op de sloop die sensor vervangen (mits de stuurpomp inwendig zelf niet stuk is want bedrading van die sensor loopt naar de stuurpomp dus kan ook aan de bedrading of stuurpomp zelf liggen) of een ander stuurhuis halen waar een goede sensor in zit, moet je ff uitzoeken maar het kan vast wel goedkoper iig dmv losse delen te vv ipv een complete set.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.