Skoda Fabia 2005: aanlsuiten dagrijverlichting (DRL)

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BKY, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Ik probeer dagrijverlichting (DRL) aan te sluiten en loop tegen het volgende probleem aan.
Ik kan nergens gebruik maken van een bestaande doorvoer van de motorruimte naar de cabine, daardoor kan ik de DRL niet aansluiten op de zekeringenkast. Ik wil liever niet in het schutbord boren!
In de motorruimte weet ik niet waar een aansluiting te vinden, waarop pas spanning staat als de motor loopt of als het contact aan staat.
De puls om de DRL te dimmen bij ontstoken dimlicht haal ik gewoon op bij de koplamp, da's simpel. Heeft iemand een idee hoe ik netjes (zonder boren) van de motorruimte naar de cabine kom, of anders waar ik een op contact geschakelde aansluiting vind in de motorruimte? (de zekeringen bij de accu hebben allemaal een ongeschakelde constante spanning)

wagonbart

Geplaatst door wagonbart (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 7 jaar geleden

Er gaan draden door het schutbord naar de motorruimte, kan niet missen.
Denk aan bedrading vanaf contactslot naar startmotor, bijvoorbeeld.
Misschien iets lager in de motorruimte...er moet een doorvoer zijn waar je de nieuwe draden bij kunt steken.

wagonbart (0), 7 jaar geleden

Hans4040, ik zie zeker een doorvoer, er gaat een enorm dikke kabelboom van de motorruimte naar de cabine, maar het lukt mij niet om daar iets bij langs te steken. Je brengt me door het noemen van de startmotor trouwens wel op een idee. zou ik de dynamo kunnen gebruiken als geschakelde spanningsbron, of levert die geen 12 volt? en zou dat altijd werken, ook als de accu geheel geladen is en er dus in principe niets van de dynamo wordt gevraagd? Als dat zou kunnen moet het verder lukken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.