Skoda Roomster : Onregelmatig stationair draaien

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Bij een skoda roomster benzine van een klant loopt de motor wat onregelmatig als deze even gelopen heeft. Wanneer je een zware gebruiker aanzet (verlichting, airco oid.) gaat ie iets hoger in toeren lopen zoals het hoort maar loopt dan meteen prima!
Inmiddels gasklephuis gereinigd en opnieuw ingeleerd en alle slangen alsmede het spruitstuk ed gecontroleerd op lekkage. Alles prima in orde. Ecu is door actronics gecontroleerd en goed bevonden. Raad het probleem. :)

bandenman74

Geplaatst door bandenman74 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Roomster? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Zaten ook geen foutcodes in ?

bandenman74 (0), 7 jaar geleden

Sorry vergeten. Hij gaf een misfire aan op cilinder 1. Maar dat is maar 1x geweest. Bougies en bobine's zijn prima. Geen afwijkingen gevonden. Op toeren (alles boven stationair ) loopt hij perfect.

Pablio (0), 7 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem. Treed alleen op na een tijdje rijden. Bij de Skoda garage hebben ze inderdaad ook de gasklep gereinigd maar dit heeft niet geholpen. Ben er inmiddels wel achter dat als de motor onregelmatig stationair loopt, je het gaspedaal met de voet niet moet intrappen maar juist optillen de motor direct weer netjes loopt. Het lijkt erop dat de potmeter o.i.d. versleten is. Heb deze nog niet vervangen. Ben benieuwd of dit bij anderen ook werkt.

Audidriver73 (0) PRO, 7 jaar geleden

Mijn octavia heeft dat ook een beetje, warme motor "lijkt" te laag stationair te lopen, en doet dit ook, rond de 650toeren. Zodra je airco aanzet gaat hij 900 toeren draaien en loopt dan iets vloeiender.
Het schijnt zo te moeten, motoren zijn tegenwoordig zeer (te) zuinig afgesteld om bepaalde emissie waardes te halen.
Als het aan de gaspedaal sensor zou liggen, moet je deze kunnen uitlezen, iets in de geest van onaannemelijk signaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Roomster of stel zelf een nieuwe vraag.