Smart Fortwo: smart fortwo 450 slaat niet aan na revisie

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 599cc 40kw

Hallo allemaal,

Ik heb voor me stage de opdracht gekregen om een smart fortwo te revisieren. Deze smart is door iemand anders uit elkaar gehaald dus het was aardig wat werk.
Nu alles in elkaar zit start hij wel maar hij slaat maar niet aan. Hij heeft geen foutmeldingen als je hem uitleest. Ook heeft hij brandstof en een vonk. Ik ben er achter gekomen dat de vonk van cilinder 1 ongeveer 30 grade te vroeg is. Wat kan hier de oorzaak van zijn? En wat kan ik hier aan doen? Je zou denken dan de bobines verkeerd zijn aangesloten maar die zitten zoals het hoort.

Groet richard

richardk123

Geplaatst door richardk123 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 9 jaar geleden

Distributie staat op tijd ?

richardk123 (0), 9 jaar geleden

Ja zeker hij staat goed op tijd.

keppers (0) PRO, 9 jaar geleden

Goedemiddag

Ik zou toch distributie eens goed nakijken zoals hierboven vermeld staat, we hebben misschien al 10 stuks gereviseerd de laatste 2 jaar en dan ben ik bescheiden, gaatje in het tandwiel moet gelijk staan met de bovenkant cilinderkop, als je erover heen kijkt. Uw collega kan de riem maar een tand mis gelegd hebben en je bent nog uren aan het zoeken voor niks.

Gr Renato

Garage Renato

garage van horne3458 (0) PRO, 9 jaar geleden

vliegwiel kun er op twee manieren opzitten, en eentje daarvan is maar goed ivm bdp sensor signaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.