SsangYong 0: Handrem probleem Kyron 2007

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Ik meld graag een zeer eigenaardig probleem met een Ssangyong Kyron (bouwjaar. 2007), in perfecte staat van onderhoud met 105.000 kilometers op de teller.

Sinds kort werkt de handrem enkel nog wanneer de auto met de neus bergafwaarts van een helling staat...Remt perfect, zelfs als hij niet volledig opgespannen is.
Met het kontje in bergaf op een helling bolt hij echter gewoon achteruit, zelfs met de handrem compleet aangetrokken! Het lijkt dan wel of er geen handrem opstaat.

De garage heeft een volledig nazicht gedaan van het remsysteem, vuil verwijderd tijdens het plaatsen van nieuwe remblokken, trommels nagekeken, kabels opgespannen en met het verstelwieltje de handrem bijgeregeld. Op de remmentestbank werkt de handrem perfect.

Waar zou hier de oorzaak kunnen liggen van een slechte handremwerking wanneer de auto "kontwaarts" in een bergaf staat?

JP13

Geplaatst door JP13 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 9 jaar geleden

Zijn alle overbrengingen en scharnierpunten van de remschoenen ook gecontroleerd op gangbaarheid?
Het lijkt er op dat de achterste remschoen niet goed tegen de trommel wordt gedrukt , geen zelfbekrachtigende werking.

JP13 (0), 9 jaar geleden

Het heeft een tijdje geduurd door de verlofperiode maar Kaleido 1 bedankt voor je vlugge reactie!
Ik heb je bericht afgedrukt en meegenomen naar de garage.

Inmiddels is er dus nog eens nazicht gebeurd door de garage die geen abnormaliteiten gevonden heeft, wel nog eens de handremkabel extra aangespannen en... de handrem doet z'n werk!...
... Gedurende 2 hellingen die we uitgeprobeerd hebben stond de auto perfect vast, zowel in vooruit als achteruit. In neutraal.
Na 3 rem/parkeerbeurten is de auto echter hervallen in z'n oude gewoonte, achteruitbollen wanneer 'het kontje' in bergafwaarts staat en perfect werken wanneer hij met de snoet in bergaf staat.
Zou het probleem dan bij de kabels liggen?

De garagehouder vindt het niet direct een optie om alles te vernieuwen gezien de hoge kostprijs van dergelijke operatie (voorzichtige raming 500 a 700 euro) maar wil nog eens stap voor stap bekijken waar het probleem ergens zou kunnen zitten.
Is dit een gekend Ssangyong-probleem (ik ken er nog wel enkele.. :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong 0 of stel zelf een nieuwe vraag.