SsangYong Korando: 4x4 werkt niet, krakend geluid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2300

hallo allemaal. we zitten met een groot probleem. korando van mijn vader kochten we met een een probleem aan de achteras, da dachten we toch... achteras vervangen (door eentje waarvan we weten dat deze zeker goed is) en probleem nog altijd het zelfste. als we hem op 2 achterste wiellen alleen laten rijden en we nemen een scherpe bocht waarmee jeep een klein beetje kracht moet doen kraakt hij verschrikkelijk en bljift hij gewoon staan, juist tanden die overslaan uit een cardan, tussenboite is al vervangen dus dat is het probleem ook niet. cardans zelfs zijn niet stuk, allemaal al gecheckt... this een heel raar probleem, als we blokken voor de wielen leggen en we willen daarover rijden, valt hij niet dood zoals je zou kunnen denken en erover rijden gaat ook ni maar kraakt hij verschikkelijk en blijft gewoon staan, cardans draaien alle 4 zelfs (indien we hem op 4x4 zetten uiteraard) maar hij blijft gewoon staan. heel raar...

heb de hele wagen al eens op blokken gezet en op 4x4, voorste wielen draaien niet, achterste wel. de voorste zijcardannen draaien, maar schijven en wielen gaan niet mee rond, zou dit hiermee te maken kunnen hebben??

Danny322

Geplaatst door Danny322 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Korando? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Danny322 (0), 9 jaar geleden

mensen die dit ook aan de hand hebben ik heb de oplossing gevonden van onze 4x4. door een vacuumlek trok hem op de voorste wielen niet, na het vervangen van een T-stukje was het opgelost. Toen nog het probleem vinden met de achteras. Wegens de occasie achteras dachten we dat het aan de as zelf niet was wat kraakte omdat de man die de as verkocht beweerde het nog een zeer goede te zijn.... Maar uitsluitsel en zoeken bewees heel wat anders, achteras was werkelijk wel stuk! de lasnaden waren los gekomen, alles terug vast gelast en korando kon weer lekker rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Korando of stel zelf een nieuwe vraag.