SsangYong Musso: Voorgloeien SSangYong musso

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.9 5 cyl 70 kw

Mijn musso starte slecht (gloeien), het indicatielampje bleef branden na starten. Wat erop wijst dat één of meerdere gloeikaarsen slecht zijn. Ik heb deze vervangen en sindsdien wil de auto helemaal niet meer starten... alleen met startpiloot. Het lampje op het dashbord brandt ook niet meer. Ik was wel zo dom om bij het vervangen van de eerste gloeispiraal de minpool van de accu te vergeten.... Volgens mij is er geen korsluiting geweest. Zekering nog heel. Ik heb het gloeirelais ook al vervangen, en nu wil hij ook niet meer starten met startpiloot??? Aangezien ik een werkplaatshandboek van deze auto heb heb ik het hele electrische systeem nagekeken en kon niets vinden. Ik heb de temperatuur doorverbonden met de massa,om te controleren of die defect is en dat gaf ook geen resultaat. Als er iemand een idee heeft hoor ik het graag.
Bij voorbaat dank.

Djen

Geplaatst door Djen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Musso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Musso53 (0) PRO, 17 jaar geleden

Controleer of niet een van de gloeibougies kapot is. Dit kan gebeuren als bij het vastdraaien van het moertje voor de voedingskabel het geheel wat mee is gedraaid. Het kan ook zijn dat een van de aansluitdraden sluiting maakt tegen massa. Het gloeirelais detecteert dit en schakelt niet in en de zekering blijft heel. Heb je 12 volt op de dikke aansluiting op het relais?
Meet 1 voor 1 met een goede universeelmeter de aansluitingen in de grote stekker die op het gloeirelais zit naar massa. Je moet dan ca. 0,7- 0,8 ohm meten.
Het doorverbinden van de temperatuur sensor naar massa is niet zo een goed idee. Je sluit hiermee de elektronica kort dat hierdoor defect kan raken. Normaal is deze weerstand ca 4000 ohm.

[img]http://home.planet.nl/~pothu003/images/g...[/img]

Djen (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Ik heb alle kabels en bougies twee keer nagekeken. Er zit geen kabelbreuk in en de bougies gloeien als ik ze op de accu aansluit.
De dikke kabel heeft 12.71volt bij het starten zakt het af naar 11.85volt. Ik het de oude gloeirelais terug gezet en nu wil de auto wel weer starten. Misschien een defect gloeirelais gekocht, deze was nieuw en bij de dealer gekocht.........
Het voorgloeilampje wil nu nog steeds niet branden. Ik heb het oude relais uit elkaar gehaald en de vijf polen vanaf het magneetschakelaartje (relais) doorgemeten. De aansluiting van bougie vier is doorgebrandt, dus bij voorgloeien doet cilinder vier niet mee. Kan dit de oorzaak zijn dat het voorgloeilampje niet gaat branden? Morgen iig evenn zwaar praten met de dealer over het nieuwe relais :) Moet toch een goed werkende hebben.

Nog één vraag: Er is mij verteld dat ik ook ook relais van een 5 cilinder mercedes (Bosch of Beru) kan plaatsen, scheelt ongeveer 50% in prijs. Maar ik weet niet of ik hiermee problemen met de computer krijg.

Bij voorbaat dank,
Ben

Musso53 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als er een van de aansluitingen onderbroken is denkt het relais dat er een defect is (terecht) en meldt dit door het gloeilampje niet te laten branden.
Om dezelfde reden kan je niet een 5 cilinder relais op een 4 cilinder gebruiken.

Djen (0), 17 jaar geleden

Morgen maar een nieuw relais regelen en hopen dat het probleem opgelost is.
Ik hou je op de hoogte.

Djen (0), 17 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Het nieuwe gloeirelais was dus kapot, en de vierde (nieuwe) gloeibougie was ook kapot. Was even puzzelen maar nu werkt alles ook weer perfect.

Didier Henry (0), 13 jaar geleden

Hallo,
Ik heb het volgende probleem met een Rexton ( 2.9xd 2003 ).
De gloeilampje begon te branden onder na het starten, daarna heb ik de auto 2 dagen laten staan. Na de 2 dagen was de accu leeg ( accu kapot ). Nieuwe accu ( met omgekeerde polen ) ingezet. Maar niets meer van gloeilampje te zien. wats gebeurd ???
ik heb de auto ook proberen te starten, en na een paar keren door te starten is er een dikke witte wolk uit het uitlaat gekomen en draaide de motor wel normaal. maar nog niets te zien van dat gloeilampje, kunnen jullie mij hier mee helpen ?
Gr.

Musso53 (0) PRO, 13 jaar geleden

Eerst de gloeibougies controleren zoals eerder beschreven.

Didier Henry (0), 13 jaar geleden

Hello Musso53, ik ben eerst alle zekeringen en relais nagegaan en plots is alles ok.
toch bedankt. gr.

rascasa94 (0), 12 jaar geleden

ik heb een musso van 1998 2.9 5cyl. en soms na het starten(als de motorloopt)blijft het gloeispiraal knipperen of gewoon branden.motor uit opnieuw starten dan is het meestal weer goed. kan iemand mij vertellen wat er moet gebeuren??? dank je wel f.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Musso of stel zelf een nieuwe vraag.