Suzuki Vitara: Zwabberende Vitara

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb alle pagina's doorlopen hier maar dit probleem nog niet gevonden dus vandaar mijn bericht.

Sinds enkele weken zijn we weg van de Vitara Cabrio. Gewoon voor de zomer en leuk / grappig. Ook het internet al uit gespit van wat er te koop is en wat de bekende punten zijn waarbij je moet opletten als je een Vitara koopt. Nu heb ik vanavond voor het eerst in een Vitara gereden. Een hele ervaring op zich! Comfort had ik niet verwacht, maar zoiets als dit had ik nog nooit meegemaakt! De auto zwabberde aan de achterkant heen en weer en ook nog onregelmatig en dit kwam niet door de kuilen in de weg... voor mijn gevoel en idee kapotte schokbrekers, rubbers ? Of is er iets ergers aan de hand ? Iets met de aandrijving dat die een klap gehad heeft ofzo ? Iemand een idee ?

Verder reed de auto wel zoals ik verwacht had. Wat houterig schakelen (is altijd wennen in weer een heel ander soort auto trouwens).

Opties waren er aan de buitenkant een handvol plekjes / aandachts puntjes die ik zelf wel denk te kunnen repareren. De auto is net 2 mnd geleden gekeurd dus ik kan er wel van uitgaan dat hij verder "hard" is qua bodem en carrosserie ?

Alvast bedankt.

chrisx1974

Geplaatst door chrisx1974 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Ernst4x4 (0), 14 jaar geleden

Tja....het ligt aan het keuringsstation of de auto hard is ja of nee (er zijn nog steeds adressen die het niet zo "nauw" nemen....), de Viatara roest meestal door bij de bevestigingsbouten van chassis naar carroserie, achterremmen zijn vaak een probleem, het zwabberen kunnen slechte schokbrekers zijn.
Motorisch zijn ze meestal wel oké.
Wij rijden inmiddels nu 5 jaar met onze Vitara en deze bevalt goed net zoals de vorige....

chrisx1974 (0), 14 jaar geleden

Oke bedankt. Intussen hebben we die Vitara aangekocht en rijden er nu 1 dag mee. Het "zwabberen" is een kwestie van gewenning vermoed ik ook... heb in een andere Vitara mogen rijden en die deed exact hetzelfde (misschien ook wel rot), daarnaast met onze Vitara naar een Vitara kenner in de buurt geweest (die trouwens alleen maar doet in Vitara onderdelen en er naar ons inzien wel verstand van MOEST hebben) en hem laten kijken en hij zei dat het een prima autootje was... dus dat gaf de doorslag.

Enige is wel dat we zonet zonder dakjes gereden hebben en we allemaal een styve nek hebben van het eigenlijk nog het te koude weer om zonder dakje te rijden. Gelukkig net op tijd thuis voor er weer een bui kwam.
Maar bedankt voor je reactie.

Ernst4x4 (0), 14 jaar geleden

Wij doen meestal als het dak eraf is, de ramen dicht scheelt een hoop wind.....je kunt bij Dirks4x4 in Westmalle (België) van die windschermpjes kopen dan ben je ook achterin van de wind af.....

Veel plezier met je nieuwe aanwinst !!

chrisx1974 (0), 14 jaar geleden

Nou euhhh... nieuw!? ;) met een bouwjaar van '93 hahaha...
Maar we zijn als kinderen zo blij... stom he voor een vent van 34 jaar LOL

Maar als tie vooral technisch bevalt bij ons komende zomer hebben we toch al wel plannen om hem helemaal strak te maken en opnieuw laten spuiten e.d. Nu is er toch redelijk wat "gebruiks schade" op de auto.

Ernst4x4 (0), 14 jaar geleden

Leeftijd maakt toch niet uit, als je maar lol hebt in hetgeen je doet. Onze Vitara is nog ouder die is van 91, maar ook daar zijn we blij mee, soms gaan we ermee off road, in één woord PRACHTIG.

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

topic een beetje aangepast;
elkaar citeren is helemaal niet nodig, werkt zelfs verwarrend
(chrisx1974 zegt; Ernst4x4 zegt; chris1974 zegt; enzovoort....)

gewoon bij "Antwoord direct" je antwoord invullen en op verzenden klikken.

mvg,
moderator.

chrisx1974 (0), 14 jaar geleden

Sorry.... niet op gelet!
Normaal kan en mag dit bij een forum wel... soms duidelijker op wat en wie je antwoord geeft...

Maar zal het niet meer doen. Grtjs

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

Het MAG wel, maar slaat in dit geval nergens op, want je bent maar met z`n beide......
Citeren is handig als je wilt reageren op een bericht wat een paar regels terug staat/stond.
je zeg het zelf al: soms duidelijker op wat en wie je antwoord geeft...


mvg,
Hans.

Ernst4x4 (0), 14 jaar geleden

Oké, ik begrijp 't.

V.w.b. de Vitara, hou je achterremmen goed in de gaten, deze willen wel eens "raar" gaan doen, verder veel plezier, op de weg of onverhard. En gebruik de tussenbak soms dit voorkomt ook nare dingen.......

chrisx1974 (0), 14 jaar geleden

Oke Ernst4x4, bedankt voor de tip...

Momenteel 2 andere problemen oplossen, electrische ramen die vanaf halverwege niet meer goed dichtgaan... moet er echt aan trekken, en de softtop bleek niet compleet, mis enkele bevestigingsonderdelen...

Ernst4x4 (0), 14 jaar geleden

De ramen, dat kost je een ander motortje( bij Suzi's place of Tony Deijne of in Druten zit ook een tweedehands Suz zaak) of even open maken en de boel goed schoon maken en smeren, "loopt" het raam wel recht in de geleiders, soms gaat die daar wel eens uit en gebeurt dit ook. Wat mis je aan je soft top ?? Mail me anders eff.......

chrisx1974 (0), 14 jaar geleden

De ramen zitten goed in hun houder, lopen goed over de rail, zit ook allemaal recht enzo voor zover ik gezien heb. De kabel die aan het spul trekt ziet er als "nieuw" uit....
De eerste helft omhoog gaat goed en dan gaat het aan beide kanten stroever lopen tot bijna het einde en dan stopt tie er mee... met er even aan trekken en duwen schiet het raam dan toch uiteindelijk 100% in zijn rubber...
Zodra ik de zijkanten (binnenkant rubber) ingespoten heb met WD40 lopen de ramen als een trein... dit werkt maar 2 dagen en dan lopen ze weer stroef... motortjes zijn naar mijn inziens dus goed.... om nou om de 2 dagen een bus WD40 in die gleuven te spuiten vind ik nog al wat. Misschien die rubbers alsnog eens goed schoonmaken ofzo ? Weet iemand een beter middel dan WD40 ?

Ontbrekende onderdelen van de softtop zijn aangevuld en sinds vandaag zit tie er op... hebben er even snelweg mee gereden en vind het kwa "geluids overlast" stukken minder als met de hardtop :S vreemd :S

chrisx1974 (0), 13 jaar geleden

Kreeg pas een e-mail over dit probleem.... lang hier niet geweest maar we hebben er een oplossing voor gevonden!

Gewoon dat kreng verkocht enkele maanden geleden... via een vitara opkoper nog 1000 euro voor gevangen... slechtste koop ooit van mij geweest!

dormans63 (0), 12 jaar geleden

Voor het zwabberen kun je naar mijn mening het beste naar de banden kijken want de vitara zwabbert graag als er niet de originele Bridstone banden opliggen.
En wat betrefd de ramen kun je naar mijn inzien het beste de gelijderrubbrs vernieuwen, want deze gaan na verloop van de jaren opkwellen (uitzetten) en hierdoor loopt het raam zwaarder.

dormans63@hetnet.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.