Suzuki Swift: Swift start niet meer!

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo,

Mijn swiffie heeft het volgende mankement: als de auto een paar dagen stilstaat en ik wil hem 's ochtends starten doet ie niks, de motor draait goed rond alleen slaat hij niet aan.
Ik heb al gecontroleerd op aanvoer benzine en vonken van de bougie's en dat is zoals het hoort. heb ook de bougiekabels doorgemeten en alle 3 zitten ze op zo'n kleine 9 ohm(lijkt mij ok)

Op oudjaarsdag heeft me vriendin de auto gestart (na een paar x sloeg hij pas aan) en schudde hij als een bezetene na een 2 a 3 honderd meter na een bocht viel hij uit.
Ik had op dat moment haar aan de foon, en na een paar minuten sloeg ie met een beetje moeite weer aan, ze heeft verder die dag geen last gehad. en dat was tevens het laatste leven wat ie gaf, sindsdien doet helemaal niks meer.

Het rare was na een aantal dagen e.e.a. gecontroleerd te hebben en remmenreiniger in inlaat te spuiten, heb enkele stekkers losgehaald en schoongespoten met remmenreiniger (gaskleppositiesensor, electronische contactpunten) en een beetje gefrunnikt te hebben aan de electronische contactpunten, sloeg hij na een korte moeizame start aan.
Heb de auto +/- half uur laten draaien en ben toen een flink stuk wezen rijden (40 km) heb hem weer geparkeerd en een uurtje of 2 later nog eens geprobeerd te starten, en gewoon direct lopen bij de eerste keer omdraaien vd sleutel. vol goede moed gaan slapen en de volgende ochtend hield ie zijn mond weer helemaal dicht.

Herkend iemand dit?

Alvast bedankt.

tdci-tje1

Geplaatst door tdci-tje1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Skaapjuh (0), 13 jaar geleden

ik heb zo ongeveer hetzelfde probleem mijn swift hatchback 1.3 bj 94 doet ook niks meer. heb het verdelerkapje vervangen want die was kapot en meteen de bougiekabels maar nee hoor nog steeds niks. van gif heb ik al een deuk erin getrapt want ik weet het niet meer.

tdci-tje1 (0), 12 jaar geleden

Het probleem is opgelost; hij is de deur uit.

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Beste G.Huberts,

Op OUDJAARSDAG heb je een probleempje, op 14 december meld je dat de auto weg is????? Heb je knap gedaan, goede oplossing!!!

Alleen die "kleine 9 Ohm" is veel te weinig. DAt is zowieso niet correct.

Maar ja, nogmaals goed opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.