Suzuki Grand Vitara: Gloeispiraal lampje aan geen gas kunnen geven

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Ik heb een Grand vitara uit 2008. Het probleem is dat ik de auto gewoon kan starten, maar soms krijg ik direct of na enige tijd het gloeispiraal symbooltje op het display. In het boekje staat dat dit symbooltje ook aan kan gaan bij een fout met de codesleutel.

Een week lang het probleem aangezien en de batterijen van de sleutel vervangen. Tot gisteren leverde het verder geen problemen op, maar gister tijdens een wat langere rit kon ik spontaan geen gas meer geven (best lullig tijdens het inhalen :-( ). Eerst 1x en later op de dag onderweg naar huis nog 5x. Ook geprobeerd om te kijken of het probleem op te lossen was door de noodsleutel te gebruiken dit had geen effect. Beide sleutels waren aan boord dus ik denk dat het in de auto zit en niet in de sleutelcode. Iemand een tip?

cardin94

Geplaatst door cardin94 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Sleutelherkenning levert alleen problemen op bij starten. Als de motor loopt heeft de sleutelherkenning geen invloed meer.
Lampje geeft een fout aan en dan is er een foutcode opgeslagen.
Foutcode door de dealer laten uitlezen, dat scheelt een hoop gegis.

cardin94 (0), 12 jaar geleden

De dealer heeft een aantal sensoren vervangen, maar is er nog niet uit wat het is. Het is trouwens geen gloeispiraal, maar eerder een grafiek :-).
Fout komt nu pas na enige tijd rijden 30km. Ik zelf denk dat het te maken heeft met vervuiling roet ofzo, teveel korte sukken gereden is niet zo goed voor een diesel. Iemand een idee of dit kan kloppen.

wick (0) PRO, 12 jaar geleden

Kijk eens naar de slangetjes die voor en achter het roetfilter zitten,deze gaan naar een sensor die het drukverschil voor en achter het roetfilter meet om zodoende te bepalen in hoevere het roetfilter verstopt zit en of er geregenereed moet worden.
[dit is het zelf rieinigen van het roetfilter]
De slangetjes komen uit op 2 pjipjes r.v. op chassisbalk langs motor.
Hoogstwaarschijnlijk is het slangetje die voor het roetfilter zit op deze plek verbrandt.
Tip;kijk heel aandachtig want het is vaak heel schecht te zien.
grts en succes Wick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.