Suzuki Baleno: Verlichting kachelunit Suzuki Baleno Estate 1.6 uit 1998

Bouwjaar: 1998

Hallo ,

Ik heb vandaag de dashboardverlichting van m'n Suzuki Baleno Estate 1.6 uit 1998 veranderd in Blauwe Led verlichting en ik moet zeggen :

dat ging iets makkelijker dan ik bij m'n vorige auto (Astra F cabrio) gewend was

Ik heb alleen 2 schroefjes van de tellerunitkap los geschroeft waarna ik (met stuur in onderste stand) de kap er gewoon uit kon halen.
Hiernas 4 schroeven van de tellerunit los geschroeft zodat de unit naar voren kon worden gehaald zodat ik 3 kabels van de unit los kon halen en de hele unit er gewoon uit kon halen. Ik heb 4 kleine lampjes (T5) en 2 grote lampjes (T10) met groene hoesjes erover eruit gehaald en deze vervangen voor blauwe Leds (op ebay gekocht voor 1 euro per stuk) waarna alles weer terug gezet.

Vanavond als het donker is nog ff kijken of alle lampjes het doen want is nogal moeilijk te zien bij daglicht maar gelukkig is het bij deze auto niet zo heel lastig om te doen dus eventueel een lampje weer vervangen is gene probleem.

Alleen heb ik nog wat lampjes over en wil ik ook de verlichting van de kachelunit vervangen maar ik weet niet hoe ik dit het beste kan doen.

Weet iemand misschien hoe ik hier bij kan komen en wat ik eventueel los moet halen om het lampje (lampjes ?) te vervangen.

De ruimte die boven de kachelunit zit is groot genoeg voor een 2 dins radio maar ik heb er gewoon een 1 din radio inzitten met daaronder een soort tussenvakje welke er volgens mij uit moet kunnen maar ik weet niet of ik deze er uit moet kunnen klikken of schuiven of dat ik deze met geweld er uit moet slopen en dan weet ik nog niet of ik dan ook bij de verlichting kan komen.

Iemand enig idee ?

alle suggesties zijn welkom

groet

Rob

Robcat

Geplaatst door Robcat (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

johan 56 (0), 12 jaar geleden

Ja hoor, heb ik ook een tijd tegenaan zitten hikken voordat ik het uitgevonden had.

O ja, in dat vakje passen precies de cdhoesjes. Die zal dus daar wel voor ontworpen zijn.

Autoradio naar voren schuiven. Asbak er uit halen. Greepjes van de kachelschuiven lostrekken.
Nu kun je voorzichtig het afdekframe lostrekken vanaf de asbak. Die zit met klempinnen vast.
Op de asbak zit een fitting en op de unit van de kachelschuiven.
Die laatste heeft een langer lampvoetje dat één geheel is met het glaasje. Kun je niet lostrekken.

Succes,
Johan.

Robcat (0), 12 jaar geleden

Johan bedankt ,

Da's een stuk makkelijker dan ik dacht en ook weer een stuk makkelijker dan in m'n vorige auto

Thanks

rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.