Suzuki Alto: snerpend geluid en verbruik.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 gls

Hallo allemaal,

Hoop dat iemand mij kan helpen.
ik heb mijn auto gekocht in mei en ben eigenlijk heel tevreden. Ik hoor nu echter wanneer ik in mijn 3e versnelling rijdt een snerpend geluid onder de auto vandaan komen, wat kan dit betekenen? Verder heb ik nu veel binnen de bebouwde kom gereden en de auto rijdt nu 1 op 12. Dit lijkt mij toch niet erg zuinig voor een Alto. Kan iemand mij wat informatie geven en verdere tips over de Alto zijn altijd welkom!

Met vriendelijke groet,

Carlo

nacas

Geplaatst door nacas (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Andere versnellingen geven geen snerpende geluiden? Dan lijkt het vanuit de versnellingsbak vandaan te komen. Controleer in dat geval, als eerste het olieniveau in de bak.

nacas (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie! Laat ik het zo zeggen ik hoor het geluid vooral bij de 3e versnelling. Oliepeil 3 weken geleden gecheckt en bijgevuld. Het lijkt net of er iets tegen elkaar aanschraapt zeg maar. Ik hoor het geluid ook wel eens wanneer ik normaal rijdt.

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Rijdt eens die snelheid waarbij het voornamelijk optreedt. Zet de bak dan in ´zijn vrij´. Is het geluid dan weg?? Ja, dan komt het vanuit de bak. Zo nee, controleer dan je aandrijfassen, remmen, wiellagers etc etc.

nacas (0), 12 jaar geleden

ok bedankt ik ga het morgen eens testen.. zou niet weten hoe ik de rest zou moeten controleren maar dat hoor ik dan wel;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.