Suzuki Grand Vitara: lampje motorstoring lambdasonde

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

eerder de foutmelding laten uitlezen en gereset. probleem kwam echter zeer snel terug. wil nu wel de sonde vervangen maar wil deze eerst testen. schijn dat er 2 inzitten. hoe kan ik deze meten (hoeveel weerstand). ook is bij mijn grand vitara de katalysator verwijderd (auto rijdt in buitenland). eerder gehoord dat dan vervangen van lambdasensor geen nut heeft. foutmelding zou dan gewoon terugkomen.
kan iemand mij hierover informeren?

Henk58

Geplaatst door Henk58 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Plaats een voltmeter op de losse sonde. Verwarm het gedeelte wat in de uitlaat steekt met b.v, een gasbrander. Er zal nu langzaam een spanning ontstaan tot 0,7 volt of hoger, afhankelijk van het soort sonde. Tijdens het draaien van de motor kun je op dezelfde manier zien dat de sonde pendelt tussen de 0,2 en 0,7 volt. Hij moet dan natuurlijk aangesloten zijn op de de kabelbundel. Als er 3 of 4 draden op de sonde zitten zijn er 2 van de verwarming welke er dan ook inzit. de weerstand ervan kun je meten. Op die weerstand komt tijdens het starten en lopen de batterijspanning te staan. Een foutmelding van de lambdasonde wil niet altijd zeggen dat hij stuk is. Als de sonde niet volgens plan pendelt zal dat ook resulteren in een foutmelding. Heeft de sonde maar 1 draad dan moet hij massa maken via de uitlaat. die electrische verbinding is vrij vaak de oorzaak van slecht of niet functioneren ervan.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Met een lege kat zul je al gauw de foutcode P0420 krijgen.
Dat is geen melding op de lambdasonde, dat is de melding dat de kat niet werkt.
Enige manier om dat op te lossen is een kat plaatsen, of op de een of andere manier software/hardware gebruiken van voor 2001.

Wat is het nummer van de foutcode die je krijgt?

Henk58 (0), 12 jaar geleden

vandaag de auto op de brug gehad. verrassing, de garage die mij tussen neus en lippen door vertelde dat ik geen katalysator had heeft alleen even snel onder de auto gekeken. blijkt dus dat de kat een stuk hoger zit met daarachter gewoon een sonde. gelijk maar uitgemeten en de foutmelding geeft P0135 verwarming?
betekent dit dat de eerste sonde in het blok dan de foutmelding veroorzaakt???? iemand ervaring met fout P0135
dank alvast voor de eerdere reacties.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

P0135 is een fout in de verwarming van sensor 1 (voor de kat).
Kan zijn dat er een draadbreuk is, geen spanning voor de verwarming of de lambda sensor is stuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.