Suzuki Alto: Onregelmatig niet starten Alto

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hoi allemaal,

Ik heb een vraag over mijn Alto. Ik heb een Alto uit 2000 en heb deze auto nu zo'n 2 en een halve maand. In die tijd is hij al ongeveer 12 keer niet gestart. De Anwb is er al eerder bij geweest maar kon niks vinden, het rottige is, is dat er geen patroon in zit. Ik kan een week normaal rijden en dan start hij weer eens niet. De dealer zei dat het aan de chip in de sleutel lag en dus andere sleutel gepakt, probleem nog steeds niet verholpen. Ondertussen zijn de rotor en verdeelkap al vervangen maar nog steeds start de auto af en toe niet. Zo ook afgelopen Zaterdag, de Anwb is gekomen maar weer niks kunnen doen en weg gesleept naar de suzuki dealer. Daar aangekomen raadt je het al de auto startte weer. Nu zegt de monteur daar dat hij niks voor me kan doen zolang de motor gewoon start... Ik vind dit erg raar.. Kan iemand mij helpen met wat dit kan zijn en heeft iemand dit ook wel eens gehad. Verder perfecte auto alleen is dit erg frustrerend. De auto staat nu nog steeds bij de dealer en wanneer hij gewoon start tot morgen moet ik hem op komen halen maar is het probleem dus nog niet verholpen. Voor de duidelijkheid de motor draait wel, maakt het zoemende geluid. Hoop dat jullie me kunnen helpen!

groetjes carlo

nacas

Geplaatst door nacas (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

is de transponderring om het contactslot ook gecontroleerd?? Gaat er een lampje oid branden als de motor niet aanslaat??

nacas (0), 12 jaar geleden

Oh ik weet niet of er dan een specifiek lampje gaat branden, wat ik wel weet is dat alle standaardlampjes gewoon gaan branden als ik het contactslot omdraai zoals check engine en dat soort dingen.

nacas (0), 12 jaar geleden

sorry bedacht me net dat ik je misschien verkeerd begreep.. Je bedoeld dat er iets gaat branden omdat de motor niet start? Want dat is niet het geval..

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

oke,ik bedoelde inderdaad tijdens het niet aanslaan er een lampje brande/knipperde.
Ik denk dat het zo via de computer moeilijk wordt,zeker omdat het maar soms is... Is er een verband tijdens het niet aanslaan? staat de auto bij een zendmast,elektrische schuifdeuren,winkelcentra's o.i.d.??

nacas (0), 12 jaar geleden

Precies haha, nee dat lampje brandt dus niet. Nee het rottige van deze situatie is, is dat er geen logica inzit. Bij mij thuis op de parkeerplaats al een aantal keer niet en ook op de parkeerplaats van mijn werk waar dat soort dingen niet staan doet hij het niet. Zijn er een aantal dingen die er standaard nagekeken kunnen worden? Dit om er achter te komen wat er aan de hand is want ik zie het eigenlijk niet zitten om morgen mijn auto weer mee te nemen met het risico dat hij het weer niet doet... als ik 30 km van huis ben. Zie het niet zitten om weer de anwb lastig te vallen.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

nou,je zegt zelf dat je het zoemende geluid hoort. Ik neem aan onder de achterbank?? Let goed op dat geluid. Ook erop letten dat bij het niet aanslaan de toerenteller uit de 0 positie komt. lampjes ed ook goed in de gaten houden.

nacas (0), 12 jaar geleden

Ik dacht dat dat niet uit de achterkant kwam.. Verder zit er in deze auto geen toerenteller.. verder nog advies??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.