Suzuki Baleno: Tempratuur motor loopt op bij stilstaan.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik merk dat sinds kort de temperatuur van de motor op loop als ik met de auto stil sta of langzaam rij. Op het moment dat ik op de snelweg rij dan valt de temperatuur gewoon terug in de ''goede'' zone.

Ik heb zelf al mijn Radiator gecontroleerd en deze heeft nog wel koelvloeistof, maar deze is niet helemaal tot de top gevuld (lipje onder de dop bedoel ik dan), heb zelf verder geen idee of dit nodig is maar vermeld het voor de zekerheid. Verder loopt de ventilator ook gewoon goed (heb deze gecontroleerd).

Zou het kunnen dat de koelvloeistof ververst moet worden, of moet ik misschien nieuwe motorolie toevoegen? (Heb dit ongeveer zo'n 4 maanden geleden wel gedaan).

De uitvoering van de auto is een GS met automatische versnellingbak en de wagen heeft iets meer dan 190.000km op de teller staan.

Ted Verstappen

Geplaatst door Ted Verstappen (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Neet (0), 12 jaar geleden

Slaat je fan wel aan als de temperatuur te hoog oploopt? Gewoon even controleren tijdens stationair.
Zo niet, dan kan de temp wel flink oplopen ja maar tijdens rijden krijg je weer wind die de boel dan weer afkoelt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.