Suzuki Grand Vitara: schokkende motor in tweede versnelling

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Hallo allemaal,

Ik ben sinds kort de trotse eigenaar van een Suzuki Grand vitara, 1.9 diesel uit 2006. Echt een super auto en ben er zeer tevreden mee, maar..

In zijn 2e versnelling, als je bv optrekt uit een langzame bocht heeft hij moeite. Bij het optrekken van rond de 1000 toeren naar de 1200 toeren happert en schut de auto, daar boven rijd hij prima. Echt vreselijk om zo een bocht door te moeten.

Hebben jullie hier ervaring mee?

Wat denken jullie? heb ik een probleem gekocht?

Is er een oplossing voor?

gputters

Geplaatst door gputters (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

BEASTY (0) PRO, 12 jaar geleden

1000 omw/m in de tweede versnelling is veel te laag in toeren.
als ik met mijn auto van eerste naar de tweede schakel zit ik al op 1600 omw/min in de tweede versnelling.
heeft de auto deze klacht ook als je recht uit rijdt.

C.A.R.S. (0), 12 jaar geleden

Een diesel zou toch wel vanaf zo'n 1000rpm moeten kunnen optrekken?
Wat draait 'tie stationair? D'r mag wel wat verschil zitten tussen stationair en het punt waarop je de motor wilt gaan belasten natuurlijk.
Heb je bijv. het gevoel of idee dat als je nog lager gaat in het toerental dat de motor dan wel eens zou kunnen afslaan?
Als dat zo is dan ga ik met gputters mee, wat meer schakelen voorkomt dan dit probleem.
Heb zelf overigens ook Grand Vitara sinds kort, benzine, maar ik merk daar zelf overigens niets van. Zelfs met wegrijden vanuit stilstand in zijn 2 geen centje pijn.
Het duurt dan wel even voor de auto echt teken van leven toont v.w.b. het gang maken, eerst meters gebeurd er niet zo heel veel. Pas bij 20-30 km/u en sneller begint de boel lekker te draaien.
Verder helemaal met je eens, geweldige auto! Met hier nog zo'n trotse eigenaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.