Suzuki Swift: meerdere problemen Suzuki swift 97 1.0

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Ik heb met mijn swift de volgende problemen en ondanks dat het niet zo'n heel ingewikkelde auto is heb ik helaas toch te weinig kennis van zaken om de juiste diagnose + oplossing te kunnen maken.

probleem 1
swift maakt veel herrie bij rechtdoor en bocht naar links maar niet bochten naar rechts (of andersom). De garagist heeft de rechter draagarm vervangen (is 3 jaar terug ook al gebeurd)
Echter het probleem is niet weg. Nu merkte ik van de week bij het vervangen van de band dat er (+-2mm) speling op het wiel en de aandrijs-as zit.
Neem aan dat dit niet de bedoeling is (andere kant heeft geen speling). En zal het vervangen van de aandrijfas het probleem oplossen?

Probleem 2
Bij rijden word motor niet warm. Bij filerijden of stilstaan loopt de meter netjes naar de helft. Maar bij normaal rijden blijft de meter op koud staan. Probleem is dan de thermostaat die open blijft staan? welke onderdelen dienen hiervoor dan nagekeken/vervangen te worden?

Probleem 3
Sinds kort start de swift veel slechter dan voorheen en verminderd vermogen (max 120kmh). Rond de 1800 a 2500 tmp stottert en hikt de motor.

-36-

Geplaatst door -36- (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

limbra (555), 12 jaar geleden

Probleem 1 denk ik aan een kapotte homokineet koppeling , aan de rechter zijde , even kijken waar precies de speling zit, (fusee - wiellager etc . . .)
probleem 2 zoals jezelf al zegt , thermostaat die open blijft staan , thermostaat vervangen .
probleem 3 kon weleens veroorzaakt worden door het niet op bedrijfs temperatuur komen van de motor , (door de defecte thermostaat) waardoor de motor
inhoud en gaat stotteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.