Suzuki Grand Vitara: USB aansluiting op Clarion MP3 installatie

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Niet echt een probleem, meer een vraag.
Weet iemand hier waar je voor een normale prijs een USB kabel aan kunt schaffen waar je USB sticks mee kunt afspelen via de MP3 geschikte radio.
Deze zat er niet in bij aanschaf zo'n 2 maanden terug maar de dealer had er nog eentje liggen en heeft deze kosteloos omgewisseld.
Maar voor een kabeltje met een Dension iPos/USB adapter moet je ff €218,00 neer leggen. Nou weet ik dat koper duur is maar dit is toch een beetje 'te veel' van het goeie hoor.
Dealer zelf was het er ook helemaal mee eens, prijs is wel inclusief inbouw, kabeltje vanuit radio naar dashboard kastje leggen en kastje daar bevestigen.
USB insteken en draaien maar lijkt het me.
Tikkie over de top.

Iemand die een goedkopere oplossing weet? Draai nu MP3 schijfjes en dat is al een verbetering t.o.v. de WMA speler/wisselaar.
Kan nu tenminste lekker tig honder nummers op een schijfje zetten maar ben helemaal af gekickt op het branden en werk liever met USB's e.d.
Graag jullie oplossingen als die er zijn.

Oh ja, en natuurlijk, had ik mee moeten beginnen, iedereen de beste wensen voor 2012 en dat dit een probleemloos en goedkoop (qua onderhoud dan toch....) automotive jaar mag zijn voor iedereen met alle merken!

C.A.R.S.

Geplaatst door C.A.R.S. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (485), 12 jaar geleden

Dat is idd prijzig voor zo`n adapter , Kan er geen losse usb kabel vanaf het afspeel apparaat rechtstreeks in de radio ?
zo nee dan Lijkt mij een goedkopere oplossing door byv. een FM-Transmitter aan te schaffen ,
hierop kun je ook een usb stick , mp3 speler en ipod aansluiten en zelfs een SD-kaartje insteken , enigste vereiste is dat je een sigaretten aansteker plug ter beschikking hebt,

Autoradio afstemmen op een leeg radio kanaal en de FM-Transmitter op hetzelfde radio kanaal , usb stick, mp3 player of ipod inpluggen of sd -kaart
en je hebt je eigen muziek, als je een goede FM-transmitter hebt is het storings en ruis vrij.

C.A.R.S. (0), 12 jaar geleden

Dag Ron,

Geen idee of er een andere wijze is of dat e.e.a. direct aangesloten kan worden met een losse kabel. Volgens de dealer niet maar vaak zijn mensen inventief als het geld gaat kosten dus vandaar de vraag hier.

Een FM-transmitter heb ik en werkt leuk zolang je in de regio/land blijft met weinig tot geen storende zenders die bij het rijden uit gaan zenden in het frequentiegebied waar je met je transmitter zit.
Verder een best goeie oplossing, zelfs in tunnels e.d. prima ontvangst! Komt a.h.w. van binnen uit hé :-)
Buiten zo af en toe storing en heel de boel moeten omzetten naar een andere frequentie best hanteerbaar en als het die ruim €200 gaat kosten blijft die transmitter ook zeker!
Maar dus liever een kabeltje en dan wat goedkoper dus met een storingsvrij en niet hoeven te wijzigen USB stick erin.
iPod hoeft echt niet, die schaf ik me ook nooit aan dus enkel een USB zou geweldig zijn!

Bedankt voor het meedenken!

Groet, Ton.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.