Suzuki Vitara: suzukivitara 1.6 8v

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: g16a

waar kan ik de sensor van de koelvloestof temp vinden op het blok?

en brandstofmeter doet het niet, ik denk dat de vlotter/meter inde tank kapot is hij had tijd stil gestaan bij vol tanken begaf de meter het, is die meter makelijk te vervangen??

alfa,lancia

Geplaatst door alfa,lancia (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

limbra (480), 12 jaar geleden

De koelvloeistof temperatuur zender (sensor) zit in het thermostaat huis , sensor met de 1 polige stekker (voor de temperatuurmeter in je daschbord).

wat betreft de brandstofmeter , dit kan een geoxideerde stekker verbinding zijn c.q. daadbreuk , maar wat vaker voorkomt is dat idd de vlotter
in je tank kapot is .

Als je de vlotter wil vervangen zal de brandstof tank er onder uit moeten bij de vitara,
als je zelf handig bent is het goed te doen met veel geduld , goed gereedschap en een spuitbus WD40 om de bouten/ schroeven in te spuiten zodat ze ook los gaan.
de tankvlotter is bereikbaar via een rond plaatje boven op de tank .
zorg er voor dat de tank zo goed als leeg is , en ondersteun hem tijdens het demonteren met as steunen (krik) met blok hout .
(vergeet de vulslang niet los te maken en de brandstof leidingen / slangen)

Controleer tevens of de tank niet te zwaar is aangetast door ernstige roest (vooral boven op de tank is dit vaker het geval) .

Maar je kunt het beste beginnen met het controleren van de kabel en stekker verbinding.

alfa,lancia (0), 12 jaar geleden

bedankt voor de snelle reaktie,

ik heb de brandstofvlotter vervangen en de meter werkt weer, dit was helaas niet het geval met de koelvloeistof meter blijft er vrijweinig over lijkt mij. metertje kapot? ik denk zelf aan een kabelbreuk maar waar begin ik kan ik m niet opnieuw trekken?

zit ie gewoon rechtstreeks op de meter lijkt mij datie eerst nog een relaytje tegen komt?

limbra (480), 12 jaar geleden

Fijn dat het met de benzine-vlotter vervangen gelukt is en je benzine meter weer werkt,

wat betreft de temperatuur meter,
je kunt ook de kabel door meten , van temperatuur sensor naar temp.meter in je daschbord , dan weet je zeker of er een breuk in de kabel zit ja of nee.

Als je het stekkertje van je temperatuur sensor er af haalt en deze tegen massa houdt , slaat de meter dan ook niet uit ?
De kabel gaat rechtstreeks van de zender naar de meter , dus zonder relais er tussen.

Als de temp. meter in orde is kun je gewoon een nieuwe kabel leggen en aansluiten.

succes limbra

alfa,lancia (0), 12 jaar geleden

hoi ben vandaag weer ff met de vitara in de weer geweest de meter slaat idd uit als ik het stekkertje tegen de massa houdt, dat wil zeggen lijkt mij dat de sensor kapot is? toch? maar die komt uit een werkende vitara

limbra (480), 12 jaar geleden

Nu je de temperatuur sensor aan massa hebt gelegd , kun je in ieder geval uitsluiten dat het aan de bedrading of de temp. meter ligt .

Waarschijnlijk dan toch een defecte temperatuur sensor idd.

alfa,lancia (0), 12 jaar geleden

Ik zal een nieuwe bestellen, wel vreemd die er nu in zit werkt ook in een andere vitara

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.