Suzuki Swift 1998: lekt benzine onder de motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo allemaal,

Ik heb sinds 2 weken een Suzuki Swift 1.3 GLS uit 1998 gekocht. Leuk autotje maar nu al het eerste probleem.

Ik vond het al vreemd dat de tank zo snel leeg ging, en heb nu pas opgemerkt dat er benzine onder de motor ligt als hij stilstaat, bij aanschaf had hij dit nog niet, de eerste keer dat ik tankte ging de tank ook best lang mee, 20 euro deed ik een week mee. Nu 25 euro erin gegooid en na 2 dagen is hij al bijna leeg.

Raar genoeg als hij een nacht heeft stilgestaan, dan zie je de oude benzineplas nog opgedroogd liggen, en dan ligt er weer een nieuw plasje naast. Het plasje, is niet echt een plasje maar meer een vlek op de grond, de ene vlek van gister is al opgedroogd en nu ligt een paar cm naar achter een nieuwe vlek die nog nattig is.

Ik ben erg bang dat dit niet alleen de benzineslang is, aangezien ik niet rijd en hij nog steeds doorlekt?

Hopelijk weten jullie wat het is.

Alvast bedankt.

Revolution2010

Geplaatst door Revolution2010 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

zet hem op een brug of kruip eronder dan kun je zien waar hij lekt, (niet roken als je er onder gaat) zal wel een slang of leiding zijn

Revolution2010 (0), 12 jaar geleden

Ok bedankt, had al een afspraak gemaakt bij de garage want de remmen zijn waarschijnlijk ook op. Ik hoor gewoon ijzer op ijzer schuren als ik rem.

Gelukkig dat het waarschijnlijk maar een slangetje of leiding is, enige lastige is dat ik nu de tank goed vol moet gooien anders kan ik hem woensdag niet eens meer naar de garage rijden :)
Dweilen met de kraan open zegmaar.

Hij lekt wel heel langzaam, 1 nachtje kost me ongeveer iets minder dan een centimeter op de benzinemeter, maar zo wordt het wel heel duur rijden.

Revolution2010 (0), 12 jaar geleden

Ik ben net nog even gaan kijken en raar genoeg is het helemaal geen benzine die lekt, in ieder geval het laatste plasje wat er ligt die nog vochtig was, dat is geen benzine en ook geen olie volgensmij. Lijkt wel gewoon water.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

dat kun je toch wel ruiken, waar lekt hij bij de motor halverwege of bij de tank, is het geen koelvloeistof

Revolution2010 (0), 12 jaar geleden

Hij lekt echt helemaal vooraan, onder de voorbumper, misschien een paar centimeter achter de voorbumper.
En koelvloeistof zou kunnen, weet niet hoe dat ruikt eerlijk gezegd, maar het plasje dat nog vochtig was, was geurloos, vandaar dat ik dacht dat het water was.

Misschien de radiateur?

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

ja dan is het geen benzine maar dan klopt je verhaal van het verbruik ook niet, breng hem naar garage en je zult het horen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.