Suzuki Wagon R: bijna geen rem druk op achterremmen wagon r

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

hoi daar.
ik heb hier een wagon r staan die apk afgekeurd is op de achter remmen. deze krijgen bijna geen druk zowel links als rechts 2a3 streepjes op de remtest bank. er komt wel genoeg rem vloeistof en het pedaal voelt goed. de auto heeft abs maar het lampje brandt niet. 5000 km geleden is er vervangen remschoenen en alle veren-wielrem cilinders.op deze auto zit wel een remdruk verdeler/begrenzer maar een die niet in verbinding staat met de achteras. deze zit achter onder tegen de bodem gebouwd.deze heb ik er vandaag onderuit gehad en schoon gemaakt door geblazen maar dit heeft niet geholpen. iemand hier ervaring mee?

bvd mvg ries

ries 69

Geplaatst door ries 69 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Wagon R? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Als er geen verbinding is naar de as of iets anders wat de de remdruk begrenzer belasting gevoelig maakt? dan is het geen remdrukregelaar maar een remdrukbegrenzer.

Daarin zit een plunjer met erachter een veer. Als de remdruk boven een door de veer bepaalde waarde komt sluit de plunjer het kanaal af wat naar de wielen gaat. Als die veer gebroken is of de plunjer zit klem(vastgeroest) in de ingedrukte stand werken de achterremmen niet. Dit zul je moeten controleren. Wat op de Suzuki zit weet ik niet, maar er sommige remdrukbegrenzers zijn niet uit elkaar te halen. Misschien zit er midden achterin een klein gaatje waardoor je met een naald kan voelen of de plunjer beweegt tijdens het remmen..

Ook komt het soms voor dat de inwendige bekleding van een remslang stuk is waardoor een rubber velletje de uitgang van de remslang tijdelijk verstopt.

ries 69 (0), 12 jaar geleden

hoi cor.
fijn dat je even mee denkt dit probleem heeft de auto al een paar jaar maar de remvertraging was dan voor de apk goed. nu was het echter te weinig geworden en werd hij afgekeurd.ik ben al bij de dealer geweest voor zon remdruk begrenzer deze kost ex btw 93 euro. maar ik wilde eerst wat zekerder weten dat het probleem daar in zit. de begrenzer is niet te openen er zitten wel twee dekseltjes in geperst deze zou je er wel uit kunnen krijgen maar dan krijg je de zaak nooit meer vloeistof dicht.ik denk ook niet dat ik de zaak weer gangbaar zal krijgen op de manier dat je er aan kunt. ik ben al bezig geweest met remmen reiniger en wd40 wat kloppen en door blazen met perslucht.dus het zal een nieuwe worden denk ik.ik hoop dat er nog meer mensen zijn die dit kunnen bevestigen dat het aan de begrenzer ligt.kijk een nieuwe is zo gekocht maar als het niks oplost moet ik het wel tegen de eigenaar verantwoorden.
maar goed nogmaals dank voor de reactie.

mvg ries

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

haal de begrenzer er van tussen

ries 69 (0), 12 jaar geleden

hoi jan.
ook jij bedankt voor het mee denken. ik heb wel een orgineel leiding koppel blokje hier voor liggen maar kom ik dan niet in problemen met het abs systeem?
of dat hij dan te hard gaat remmen op de achteras?
ik hoor het nog van je.

bvd mvg ries

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

denk dat de overbereming wel zal mee vallen heb het al meer gezien en daarna geen problemen

ries 69 (0), 12 jaar geleden

hoi cor en jan.
ik heb de remdruk begrenzer er tussen uit gehaald en een leiding koppel blokje er tussen gezet.ik kan wel merken dat ik nu achter meer rem druk heb. ook de trommels worden warm morgen nog even testen op de remtest bank.ik laat het resultaat nog even weten hier.

mvg ries

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

De begrenzer moet er wel op zitten. blokkerende kunnen er voor zorgen dat je elke controle over de auto verliest op bv een lus van een klaverblad bij nat wegdek.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

het is geen bestelbus maar een suzuki dus zonder begrenzer geen probleem

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=jan5047]het is geen bestelbus maar een suzuki dus zonder begrenzer geen probleem[/quote]
Beste Jan.

Ik weet dat de diameter van de achterste wielcilinders bij een bestelauto meestal groter is dan bij een personenauto.

Door dan een lastafhankelijke remdruk regelaar toe te passen verkrijgt men met dezelfde voorremmen voldoende vertraging bij extra massa.

De achterremmen nemen dan een extra deel voor hun rekening.

Als de fabriek een remdrukbegrenzer toepast, weet men dat bij snel bochtenwerk een achterwiel soms minimaal druk op het wegdek heeft. De kans op blokkeren van dat wiel is dan groot geworden met soms als gevolg dat de achterkant het contact met de weg kwijt raakt.

Bij de Renault 18 heeft dat voor behoorlijk veel ongelukken gezorgd. (slippen)

Ik ben van mening dat wij als professionals nooit een (extra) veiligheidsvoorziening welke de fabrikant heeft toegepast, overbodig mogen verklaren.

Sorry Jan, Ik probeer je niet op je nummer te zetten, Ik lees best veel van je bijdragen en die zijn verder altijd zinvol.

Vriendelijke groeten Cor.

ries 69 (0), 12 jaar geleden

hoi jan en cor.
vandaag op de remmen bank geweest
met goed resultaat. hij heeft nu een mooie gelijke rem vertraging voor de achter remmen. ik heb zelf ook goed test gereden met de auto en het geeft geen problemen abs werkt ook gewoon dus als het goed is mogen er geen wielen blokeren. ik begrijp het verhaal van cor maar met deze auto wordt altijd rustig gereden en komt niet veel op de snelweg dus ik voorzie hier geen problemen mee.probleem opgelost

jan en cor bedankt voor de info

mvg ries

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Wagon R of stel zelf een nieuwe vraag.