Suzuki Wagon R: co gehalte te hoog voor apk

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 k12a

hoi daar.
na het rem probleem opgelost is heb ik nog een probleem met deze auto dat het co gehalte te hoog is. ik heb de cat al gekontroleerd en deze is oke uitlaat is verder dicht. heb er ook al 2 lambdasondes in gehad zonder resultaat. het co gehalte blijft steken tussen max 0,7.8 en 0,6.2 met verhoogt toerental stationair ligt dat tussen max0,5.8 en min 0,4.5 lambda getal is goed. luchtfilter is nieuw ook krijgt deze auto bij elke beurt petrolmagic van gomma toegevoegt in de tank.wat ik nog wil proberen is de temperatuur sensor vervangen. auto heeft nu 190.000 km gelopen en de motor draait zeer mooi en rustig.
heeft iemand hier ervaring mee wat het zou kunnen zijn? ps zit het brandstof filter in de tank bij deze auto?

bvd mvg ries

ries 69

Geplaatst door ries 69 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Wagon R? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

met die temp.zender kon je weleens bingo hebben.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Het is een beetje lastig opgeschreven. "0,7.8" Is dat 0,78 (minder dan 8 tienden) of 7,8 (bijna 8 procent).
Als je zegt dat het lambdagetal goed is denk ik dan 0,7 - dat is of wel kat te koud danwel kat overleden.

Heb je alle meetgegevens van de co-meting? (CO, CO2, O2, HC, lambda-getal)

ries 69 (0), 12 jaar geleden

hoi old ford.
het moet zijn 0,78 en 0,62 lambda getal is 101.maar ik ben vandaag nog eens onder de kap gedoken en heb het probleem gevonden denk ik.
de egr klep was vervuild en er zaten wat slangetjes die er aan zitten verstopt. morgen nog even laten meten dan weet ik of het geholpen heeft.
ik laat het nog even weten hier.

bvd mvg ries

ps robby.
als het de temp zender is loopt dan de motor als hij warm is met verhoogt toerental?
ik heb hem vanmorgen koud gestart en verder geen gas gegeven toen ging i 1500 toeren lopen. vrij snel er na ging het toerental geleidelijk omlaag
toen met de auto gereden tot hij goed warm was toen liep de motor 900 toeren. dus ik denk dat de sensor wel oke is

mvg ries

ries 69 (0), 12 jaar geleden

gisteren het co weer gemeten en het was nog steeds het zelfde. toen heb ik de accu pool los gemaakt en even er af gelaten toen er weer op gezet en ben ik de polder in gereden daar heb ik de auto eens goed heet gereden toen terug en gelijk gemeten en toen was alles perfect. vandaag weer terug gemeten en het was weer niet goed de zelfde waardes als voorheen ik heb toen de accu pool weer los gemaakt en daarna weer gemeten maar er was geen verbetering. ik heb de cat 3 jaar geleden vernieuwd aan deze auto ik heb hem 2 dagen geleden open gemaakt pijp er af gezaagt zo dat ik er in kon kijken het zag er perfect uit alle kanaaltjes waren open niks gesmolten of af gebrokelt.kan de cat toch kapot of versleten zijn?

mvg ries

johndoornbosch (0) PRO, 12 jaar geleden

als je lamdagetal 1.01 is met deze co waarden dan is de kat overleden.



Gr John

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Wagon R of stel zelf een nieuwe vraag.