Suzuki Baleno: Motor Suzuki Baleno 1.8 station 1997 houdt in op benzine

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo!

Ik heb sinds kort een Suzuki Baleno station uit 1997 met 1.8 motor op benzine en LPG. De auto heeft nu 280 000 km gelopen. Tijdens mijn vakantie moest ik een tijdje op benzine rijden omdat er geen LPG pomp was, en ik merkte dat de auto toen inhield op de snelweg. Waar het licht omhoog ging in de bergen, moest ik plankgas in zijn vier om de snelheid een beetje op normaal nivo te houden... Op LPG rijdt de auto trouwens perfect! Verbruik is rond de 1 op 10.5 a 1 op 11.

Wat zou dit probleem bij het rijden op benzine kunnen veroorzaken? En hoe kan ik wat testjes uitvoeren om te zien wat er loos is?

De bougies heb ik kort geleden vervangen. En ook de benzine in de tank is redelijk doorgespoeld na de vakantie. Het starten op benzine gaat trouwens prima, maar dan rij ik langzaam en gewoon in de stad en schakel over op LPG zodra de temperatuur van de motor warm is. Bij het starten eigenlijk nooit problemen met de benzine. Stationair loopt de motor ook prima.

Hopelijk heeft iemand een goede tip!

Alvast bedankt en groeten,

Benno

benno78

Geplaatst door benno78 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Wanneer is het benzine-filter voor het laatst vervangen? Die zou vervuild kunnen zijn.

benno78 (0), 11 jaar geleden

Ik heb gisteren het benzine filter vervangen. Het viel me op dat er een beetje grijzig gekleurde, troebele benzine uit het filter liep.

Verder had ik voor het vervangen van het filter ook al last gekregen van lastig starten. Ik moet twee of drie keer starten, voordat de motor uit zichzelf blijft lopen. Als ik dan ga rijden schokt de auto en loopt de motor absoluut niet lekker.

Het leek me dat er misschien water in de tank is gekomen (condens?). Hoe krijg ik dat er nu het makkelijkste uit? Ik heb even onder de auto gehangen maar zag geen aftappunt van de tank. Wel drie (?) slangetjes die onder de tank vandaan komen. Zou ik daar de benzine slang kunnen loskoppelen om het water er uit te laten lopen, of gaat dat niet werken en moet de hele tank eraf? En moet dan ook de uitlaat eronderuit?

Of moet ik eerst eens een volle tank benzine erin doen en hopen dat het probleem vanzelf beter wordt?

Alvast bedankt voor de hulp,

Benno

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.