Suzuki Wagon R 2000: auto start maar slaat binnen 2 seconden weer af

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G13BB, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 56

Ik heb sinds vanavond een probleem met mijn wagon R+. Bij starten slaat de motor vlot aan, maar binnen 2 seconden slaat hij ook weer af. Opnieuw starten wil pas als de auto enkele seconden van contact is geweest, daarna weer precies hetzelfde.

Even een stukje geschiedenis.
Ik heb de auto nu anderhalve week, gekocht met één sleutel. Na ongeveer 80 km ging het lampje van het motormanagement branden. Dit is uitgelezen en betreft een foutcode mbt een defecte katalysator. Dit heeft de vorige eigenaar vast geweten, maar dan kan je natuurlijk voor verkoop resetten en de koper merkt niets. Ik heb dat op het forum gelezen en dat zal ook bij mij wel het geval zijn geweest. Maar omdat ik natuurlijk niets kan bewijzen rest mij niets dan gewoon een nieuwe katalysator te monteren. Ik wil dat in de komende weken doen en daarna de storingsocde nog een keer laten resetten.

Omdat er maar één sleutel bij de auto was, heb ik een extra sleutel bij de Suzuki dealer besteld en gisteren in laten lezen. Ook zij wezen mij op de storing mbt de katalysator. Ze hebben die storing waarschijnlijk moeten resetten om de nieuwe sleutel in te kunnen lezen. De auto deed het vervolgens prima op beide sleutels. Vandaag allerlei ritjes gemaakt, maar na de 10de rit wil hij dus ineens wel aanslaan maar niet blijven lopen. Ik denk dat het met de sleutels of met de storingsmelding motormanagement te maken heeft, maar ik kan zelf niet uitlezen of resetten. Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen?

wagonbart

Geplaatst door wagonbart (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Wagon R? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Doet hij hetzelfde met beide sleutels ?
Lijkt op een probleem met de startonderbreker.
Haal de accuklem , massa , eens los voor een half uur .

wagonbart (0), 7 jaar geleden

kaleido 1, bedankt voor de tip. ik stond dus met een niet rijdende auto een half uur rijden van huis. Omdat ik ook het vermoeden had dat het aan de (nieuwe) sleutel ligt, heb Ik mijn zoon laten komen met de andere sleutel, helaas zelfde resultaat. ik heb toen ook de +accuklem losgehaald, maar slechts enkele seconden. ga morgen proberen wat er gebeurt als de accu geheel langere tijd wordt ontkoppeld (als ik het goed begrijp (andere topic) dus beide klemmen los halen). Uiteraard koppel ik het resultaat teug

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Branden er geen lampjes tijdens starten?

Mvg diagnoseoplocatie.nl

wagonbart (0), 7 jaar geleden

kan helaas nu niet controleren, de auto staat niet thuis, is vanochtend op een autoambulance naar de suzuki-dealer gebracht. kijken wat zij met de startblokkering kunnen

wagonbart (0), 7 jaar geleden

Probleem opgelost, het bleek een kortsluiting in de stekkerdoos van de trekhaak. De rem zit namelijk op dezelfde zekering als de startblokkering. Ik heb het na ophalen van de auto even gecontroleerd, en inderdaad, als de zekering van de rem wordt verwijderd, kan je inderdaad niet meer starten, een voorafgaand aan het verwijderen van de zekering lopende motor blijft wel lopen.
Nu is de zekering er inmiddels opnieuw uit, dus er zit kennelijk nog een ander probleem sluitingsprobleem naast de corrosie in de stekkerdoos. Maar nu ik weet waar ik naar zoek kom is daar beslist ook uit. Ieder bedankt voor de tips!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Wagon R of stel zelf een nieuwe vraag.