Toyota Avensis: welke olie in schakelbak?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Weet er iemand welke olie en hoeveel er in de schakelbak (handgeschakeld) moet? Ik las in het onderhoudsboekje dat dit om de 60000km moet vervangen worden maar er staat niet vermeld welke olie het moet zijn noch de hoeveelheid ervan?
Betreft vorig model van Avensis (beginjaar 2003)

Dank.

WUW

Geplaatst door WUW (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Walter; gebruik de site van b.v. kroon oil .Jouw auto staat ook vermeld. Groeten.

WUW (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Echter er staan op de kroon-oil site 2 mogelijkheden bij mijn model met hangeschakelde bak en er zit een verschil op van 0,6 L inhoud... Ofwel bij mogelijkheid 1 TRANSAXLE, HANDGESCHAKELD, C50 / C250/1 = 1,9L

mogelijkheid 2 : TRANSAXLE, HANDGESCHAKELD, E354 / E 357/1 = 2,5L

De aanbevolen olie is in beide gevallen dezelfde, enkel hoeveelheid scheelt.

Dank u.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

De vulopening is vaak ook het peil. Maar je kunt ook de oude olie opvangen in een maatbeker. Heb je in ieder geval een idee van de hoeveelheid. Ik zou kiezen voor de synt. 75/90 w variant. Kost een paar centen maar maar dan heb je voor zomer en winter een goed schakelende bak . Groeten.

hutter030 (0), 13 jaar geleden

wat punt al zei 70/w90 is prima.. wij bij toyota nieuwegein gooien er 80/w90 in.. is aan de kostbare kant maar dan kun je wel weer even flink vooruit

robbie f (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=hutter030]wat punt al zei 70/w90 is prima.. wij bij toyota nieuwegein gooien er 80/w90 in.. is aan de kostbare kant maar dan kun je wel weer even flink vooruit[/quote]
80/w90 in een versnellingsbak? het is geen cardanas die je moet voorzien van olie. ik heb het vermoeden dat jullie de 75W olie er in doen van een 6bak. die is idd wel kostbaar en blijft wel goed. 75/w90 is de juiste olie voor een 5 bak van een avensis.

mvg robbie f

hutter030 (0), 13 jaar geleden

ik weet niet beter dat er 80w90 overal in gaat zowel in een versnellingsbak als het cardan bij een rav

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Mitchell voor temperaturen boven nul zal het goed genoeg zijn en het ziet er op het oog uit als " éen pot nat ". Bij ver onder nul is er wel degelijk een verschil. Bij ons als universeelgarage had je na verloop van tijd wel 10 soorten versnellingsbakolie op voorraad.dit wel in EEN literverpakking. Wel is het raadzaam de olie niet bij te vullen met synth.maar bij te laag peil vervangen . Groeten.

WUW (0), 7 jaar geleden

Bedankt allen.
Mijn dealer heeft er de juiste olie ingedaan maar ondertussen werd deze wagen verkocht.

Groet,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.