Toyota Avensis Verso: Gas blijft af en toe hangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hoi,

Afgelopen zaterdag ben ik terug gekomen van vakantie en toen ik stopte bij een tankstation bleef het gas op 2500 toeren hangen. Ik heb dit probleem een aantal maanden eerder gehad, toen ik de garage uitreed, maar na uitzetten en opnieuw aanzetten verdween het probleem direct weer, zo ook nu. Op het moment dat dit probleem zich voordoet krijg ik geen storingsmelding op het dashboard.

Heeft iemand enig idee wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn of in welke richting ik moet zoeken?

alvast bedankt!

Warri

Geplaatst door Warri (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Blijft het pedaal ook hangen, of is het alleen toerentaal dat hoog blijft? Iig uitlezen.Mogelijk zit er een foutcode in.Anders poging om uit te lezen op het moment van hangen.Zou ik denken aan stappenmotor.

Warri (0), 8 jaar geleden

Hoi Voyager,

Het gaspedaal blijft zelf niet hangen het toerental blijft enkel hoog. ik heb hem zelf uitgelezen met een DIY apparaatje, maar hij geeft geen foutcodes. Het probleem doet zich slechts sporadisch voor en op een bepaalde manier reproduceren is niet mogelijk.

daandc (0) PRO, 8 jaar geleden

Maak de stationairsteller op het gasklephuis maar schoon deze zit op het gasklephuis geschroeft .

Dit is een gasklephuis met bowdenkabel daarom zit er nog een stationairklep op .

Kijk uit dat je de pakking niet kapot trekt .

Warri (0), 8 jaar geleden

Beste Daan,

Bedankt voor je reactie, eindelijk tijd gehad (gemaakt) om jouw oplossing uit te laten voeren en tot op heden heeft het euvel zich niet meer voorgedaan.
Bedankt voor de oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.