Toyota CELICA: auto rijdt niet motor draait wel

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Hallo. Even een vraagje. Mijn celica heeft mij laatst staan laten. Hij ging gewoon steeds langzamer rijden (wel hoog in de toeren) en daarna kwam hij niet meer vooruit Terweil de motor wel gewoon draait en toeren maakt.

Hij staat nou stil en komt dus niet voor of achteruit met draaiende motor en gasgeven.

Wat me opvalt is dat je hem ook gewoon kan duwen als hij is de versnelling staat, het is dus net alsof hij in de vrij staat.

Wat kan dit zijn?

flupflup

Geplaatst door flupflup (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Celica? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Koppeling/drukgroep stuk.

flupflup (0), 8 jaar geleden

Ok dacht ik al maar dat verklaart ook dat je hem hem gewoon in de versnelling rollen kan net alsof hij gewoon in de vrij blijft staan?

Heb nooit wat gehoord vreemde geluiden of dergelijk. Probleem is begonnen toen ik er een andere accu in heb gezet en die had ik niet vastgezet dus die accu had een stuk uit mijn verdelerkap geslagen. Dus dacht eerst dat daar het probleem lag. Maar na dat vervangen te hebben had hij nog steeds moeite met optrekken maar wel hoge toeren. Dus misschien toeval? Of kan er ook zon hydrolisch ding geraakt zijn toen en deze klachten veroorzaken?


Versnellingsbak is een duur grapje toch?

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Versnellingsbak hoeft niet vervangen te worden, alleen losgehaald.
De koppeling en de drukgroep zijn losse onderdelen. Zou wel een complete set laten vervangen.
Wat de oorzaak ook is, toeval of een probleem in de bediening van de koppeling, de koppelingsplaten zijn verbrandt door het doorrijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Celica of stel zelf een nieuwe vraag.