Toyota Yaris: Rinkelend geluid koppeling

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 88

Ik rijdt met een Toyota Yaris 1.4 D4D van 2007 met 58xxx km op de teller.
Ik heb al een tijdje last van de koppeling(denk ik) die een zacht rinkelend geluid geeft.
Als ik gas geef tot bv. 3000 rpm en dan de gas loslaat hoor ik een zacht rinkelend geluid. Van zodra ik dan de koppeling indruk, verdwijnt het geluid.
Ik denk dus dat dit te maken heeft met de koppeling. Buiten het geluid heb ik geen last van schakelen of een slippende koppeling.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn van dit geluid?

andynelis

Geplaatst door andynelis (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1400) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou toch eens aan de kant van de multiriem kijken of daar niks los ligt , metalen plaatje of iets dergelijks van een poulie waterpomp.
Als je stil staat en langzaam gas geeft tot 3000 toeren kun je het dan opwekken , zo ja kun je gerichter zoeken , zeker als je met 2 bent , 1 gasgeven en de ander luisteren enz.

andynelis (0), 8 jaar geleden

He geluid doet zich enkel voor als ik in versnelling lig. Heb al geluisterd als hij stil staat maar dan is er niets van geluid.
Heb al gekeken of er iets los ligt, maar niets te zien spijtig genoeg.

DRAZ (0) PRO, 8 jaar geleden

Het geluid doet zich enkel voor bij rijden dan? Aangezien je zegt bij 3000 rpm in versnelling? En als je dan koppeling indrukt is geluid weg...

hondaaski (0), 8 jaar geleden

Gezien jouw omschrijving lijkt het er op dat de druklager het geluid veroorzaakt. Beste is auto op de brug een man gas geven en schakelen en een man van onderen luisteren.

jurgen12 (60), 7 jaar geleden

Hallo , ik heb dit een keer met een golf gti 16v gehad , bleek dat er zo,n veertje uit de koppelingsplaat was losgeraakt dit heeft bij mij een gat in de versnellingsbak veroorzaakt .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.