Toyota Celica: Mistlamp schakelaar voor

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4A-FE, Motorinhoud (cc): 1587, Vermogen (kw): 77

TOYOTA CELICA Liftback (_T18_) 1992 → 1989.10-1994.01 - 1.6 STI (AT180) → Motor: 1587ccm → 77kW =>105pk : 4A-FE Chassisnummer:JT164ATJOOOOB7989
Een tijdje geleden heb ik de schakelaarhendels rond de stuurkolom vervangen omdat er wat fout was met de ruitenwisserschakelaar maar ik had er niet op gelet dat de schakelaar van de mistlampen "voor" ontbrak.
Vermits je in België als je mistlampen "voor" hebt dan moet je ze ook kunnen bedienen en bij de keuring vond ik nergens de schakelaar. Natuurlijk ...die is er niet. Ik heb wat rond gemaild en van een specialist in Japanse wagens kreeg ik bericht dat ze de stuurkolomschakelaars hadden. Met nog verschillende mails te sturen met inhoud dat ze zeker op de mistlampenschakelaar moesten letten ben ik dan over de grens gegaan en 190 km
later zag ik meteen dat ze dezelfde hadden dan die ik erop heb geplaatst. Weet er iemand hoe ik aan zo'n schakelaar geraak? De grootste van Nederland in Toyota-onderdelen heb ik ook al gevraagd maar die heeft ze niet.
Als ik het schema zou hebben van de multi - stekker waar alle kabels onderaan het stuur samen komen dan heb ik ook al genoeg. Dan plaats ik er een gewone schakelaar bij.
Graag jullie bevindingen

Anda

Geplaatst door Anda (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Celica? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

limbra (525), 7 jaar geleden

een electrisch schema heb ik helaas niet , maar als je de originele stuurkolom schakelaar
wil monteren heb ik wel de originele (OEM) onderdeel nummers voor jou.

onderdeel no: 84310-2G380 (= incl. mistlampen voorzijde)
onderdeel no: 84310-2G400 (= incl mistlampen voorzijde + achter ruitenwisser)

indien jouw auto een (SRS) stuur airbag heeft dan volgende onderdeel nummers:
onderdeel no: 84310-2H350 (= incl. mistlampen voorzijde)
onderdeel no: 84310-2H370 (= incl. mistlampen voorzijde + achter ruitenwisser)

Via Amayama.com (Japan) zijn de originele onderdelen "altijd" verkrijgbaar,
ik heb daar in het verleden vaker onderdelen besteld voor de Toyota Paseo die ik heb gehad.
verzendkosten en levertijd valt reuze mee.

Misschien heb je er iets aan tijdens de onderdelen zoektocht.

succes .

Anda (0), 7 jaar geleden

bedankt limbra


Bij de originele bediening van de mistlampen "voor" stonden de mistlampen bij de "handle" links waar de andere lampen mee bediend worden.
Als de foto in bijlage werkt dan zie je links-boven 3 tapjes op de "handle" en boven-rechts heeft er maar 2. Het zijn de schakelaars links-boven die we nodig hebben.
Dus met het midden van de 3 tapjes de mistlampen "voor"
Ik weet niet de onderdeelnummers naar deze schakelaars verwijzen???

limbra (525), 7 jaar geleden

De onderdeel nummers die ik in mijn reactie vermeld heb, behoren bij het chassisnummer wat je
opgegeven hebt , dus ik ga er van uit dat het dan ook de schakelaar is die je nodig hebt .

Anda (0), 7 jaar geleden

Ik heb je nummers even getoetst aan ToyoDIY.com omdat ik de juiste beschrijving niet terugvond bij bij Amayama.com maar die verwijzen niet naar schakelaars volgens mij.
Ik denk naar de lampen zelf of zo.
Bij Amayama.com krijg ik enkel onderstaand maar daaraan durf ik niets bestellen. Er is geen beschrijving bij en met de Nederlandse verkoper van gebruikte Japanse onderdelen in het achterhoofd??? Iets terugsturen naar Azië is ook al een moeilijke onderneming. Japan zou nog gaan ....er staat nergens het woord "switch" Het ligt echt gevoelig.

limbra (525), 7 jaar geleden

Dat de website van amayama.com niet heel duidelijk is wat betreft onderdeel beschrijving / afbeeldingen ben ik met jou eens.
in principe moet je deze website gebruiken in combinatie met Toyo.Diy voor de afbeeldingen / tekeningen / artikel beschrijving (want die staan er bij Toyo.Diy wel bij)

Of een mail sturen naar Amayma.com (wel in het Engels)
(mailcontact verloopt goed is mijn ervaring)

De onderdelen nummers verwijzen echt naar de schakelaars voor jouw type auto.
bij Toyo.Diy is de vet gedrukte beschrijving de onderdelensoort ,
byv: 84110 Switch assy light control no1 , de onderdeel nummers daaronder verwijzen naar de uitvoering .

Als je het niet aandurft om via dit bedrijf onderdelen te bestellen moet je het uiteraard niet doen , het was meer mijn bedoeling om jouw onderdelen zoektocht makkelijker te maken met de onderdelen nummers .

Anda (0), 7 jaar geleden

Nee, nee ... je moet me niet verkeerd begrijpen. Ik ben al blij dat er iemand een antwoord geeft en tevens een bruikbaar voorstel geeft. Ik ben echter erg argwanend van iets dat uit Azië komt. Ook als bedrijf hebben we met hen te maken en het is telkens dubbel voorzichtig zijn. Het zit zo... wij hebben ook een RAV4 een probleemwagen en dat ding vreet SCV-klepjes.
Die dingen kosten ±450,-Euro per paar en ik dacht er een voordeel mee te doen om ze in Azië te bestellen. De hele ellende heeft me 6 maanden gekost. Waren uiteindelijk met luchttransport en douanekosten duurder dan hier bij een autocenter Kreeg enkel groene aan ( worden per paar geplaatst => groen en rode kop ) Je kan de Ohmse weerstand meten ( iets van 0,84 Ohm dacht ik ) De helft lag in kortsluiting en geen enkel was voorzien van O-ringen welke heel speciaal zijn ( siliconen of viton met PTFE omhult ) Ik wou alles terugsturen maar dat kon niet. Tja ik kon dat wel maar zou geen geld terugkrijgen. Zaken doen met de mensen daar dan moet je uit het juiste hout gesneden zijn. Bon ...genoeg van dat.
Ik had de vraag geplaatst om een gouden tip te krijgen om die schakelaars ergens 2de hands vast te krijgen. Ik kan ook nog altijd een gewone schakelaar bijplaatsen ( gat is tevens voorzien => zie foto )

voyager (0), 7 jaar geleden

Is het niet mogelijk om de bekabeling te volgen vanaf stuurschakelaar.Bij een stekker onderaan zouden een paar kabels moeten zijn die niet aangesloten zijn dan(van de auto komende). Of zie ik iets over het hoofd?

Anda (0), 7 jaar geleden

Klopt. Dat is ook wat ik wil doen maar als er iemand de schakelaars 2de hands heeft dan wil ik die wel hebben.

Anda (0), 7 jaar geleden

Hallo limbra Het is waarschijnlijk " onderdeel no: 84310-2G400 (= incl mistlampen voorzijde + achter ruitenwisser)" blijkbaar nog in massa's te leveren 2de hands maar zonder je nummer onmogelijk te vinden. Ik vraag me eigenlijk af hoe je die nummer zo precies kan bepalen. Op de genoemde sites vind ik nergens geen foto's. Ik moet nu bijvoorbeeld een radiator hebben van de verwarming met een kraantje op Hoe ga ik dan te werk. Moet ik me ook ergens inloggen.

limbra (525), 7 jaar geleden

als ik op zoek ben naar een onderdeel of een onderdelen tekening nodig heb (expanded view) dan log ik in bij ToyoDiy (alleen Toyota en Lexus).
dan chassisnummer van auto invoeren , ff voor de zekerheid controleren of het bouwjaar , model / type nummer , motor code ...etc kloppen en het wereld-deel waarvoor de auto gemaakt is , Byv: Europa - links gestuurd (LHD)
je kan dan kiezen uit de category waar je onderdeel bij thuis hoort .
links krijg je dan de onderdelen tekening (expanded view) te zien en rechts de onderdeel nummers ,
hoofdgroep (soort onderdeel) en subgroep (uitvoering van het onderdeel).
als de uitvoering van het onderdeel (in de subgroep) overeenkomt met het onderdeel dat je nodig hebt weet je ook het onderdeel nummer .
Aangezien dit de originele (OEM) onderdelen nummers zijn is zoeken of bestellen van dit onderdeel een stuk makkelijker.

*de expanded view wordt weergegeven in rechts gestuurd (RHD), maar als je via chassis nummer zoekt krijg je toch het juiste onderdeel nummer voor links gestuurd (LHD) .

een heel verhaal maar ik hoop dat het duidelijk genoeg is .

succes .

Anda (0), 7 jaar geleden

Bedankt Limbra. Ik heb het even getest voor een heater en dat zou een 87107-20550 zijn. Bij Toyota 400 à 500 Euro en op een site uit de USA ±40,-Euro factor x10 hmmm
Is het rijden met originele delen in een Japanse wagen nog wel betaalbaar.

limbra (525), 7 jaar geleden

Sommige nieuwe originele onderdelen zijn idd behoorlijk aan de prijs ,

maar gelukkig worden sommige onderdelen ook in andere (latere) model jaren gebruikt
Wat betreft de kachel radiateur voor jouw auto , deze wordt toegepast t/m modeljaar 1999 .
(in de Celica AT200 en de ST202) .
Aangezien deze auto`s "nog" redelijk vaak ter sloop / in onderdelen aangeboden worden maakt dat de zoektocht naar een gebruikt onderdeel een stuk makkelijker en dat scheelt behoorlijk in de kosten.

Anda (0), 7 jaar geleden

Je hebt wel veel kennis van Toyota. Ik heb ook wel een paar miljoen km gereden met Toyota en hoewel ik in mijn jeugd ruilmotors vervangen heb, ben ik 10-tallen jaren niet met auto's bezig geweest. Wat die radiator betreft en veel andere onderdelen begin ik het misdadig te vinden wat die dingen kosten ten opzichte van imitatie. Toen we met 3 Toyota's reden heb ik eens een vraag gekregen om eventuele problemen te melden en dat deed ik. Wij hebben oa ook een RAV4 een echte probleemwagen en daarvan meldde ik dat we al 9 keer de scv-kleppen vervangen hadden ( zowat om de 30 000 km ) iets wat door alle garages bevestigd werd als een probleem van die RAV4. Daarop kreeg ik van een juffrouw een antwoord terug
dat ze de stock bekeken hadden en dat het onmogelijk kon dat we zoveel keer nieuwe SCV-kleppen gestoken hadden. Dat ze dat zeker aan de stock zouden gezien hebben. Die RAV4 (heeft meer in de garage gestaan als rijdend ) en als je dan zo'n antwoord krijgt. Ik zal maar zwijgen want we zitten op een site.De RAV4 staat ook bij de vragen onder " lampje motormanagement gaat branden bij het starten " Weet je daar misschien ook meer van. Ken je misschien een goed uitleestoestel dat perfect geschikt is voor Toyota's?

limbra (525), 7 jaar geleden

Ik heb diverse automerken gereden, ook diverse Toyota`s (nu Audi) en meestal het onderhoud/reparatie`s zelf uitgevoerd ,
een storing uitlezen laat ik bij de dealer doen (die hebben de juiste apparatuur)
dus weet zo 1-2-3 niet welk uitlees toestel het beste is voor particulier gebruik .

Als een auto keer op keer kapot gaat (zoals jouw Rav4) zou ik daar (persoonlijk) niet al mijn geld insteken maar het ding een trap onder zijn achterbumper geven, tenzij het een hobby auto is .

Anda (0), 7 jaar geleden

Bij de Celica zit er al de derde motor in. De tweede heeft een jaar of 8 ergens open en blood in een wei gelegen en dat hoor ik na de garage al dicht was. Ik geloof dat er geen dichting was die niet lekte. De RAV4 zit ook al een 2de motor in en die is merkbaar beter dan de vorige maar als er dan benzine getankt wordt dan loopt het natuurlijk fout.
Maar ik ga deze vraag afsluiten en als het lukt een nieuwe openen van de Celica in verband met het plaatsen van een 2de hands kilometerteller.

Ik heb een 2de hands combischakelaar stuurkolom besteld en die wordt en die vervangt terug de verkeerde met hulp en dank aan Limbra

Anda (0), 7 jaar geleden

Ik heb een 2de hands combischakelaar stuurkolom besteld en die vervangt terug de verkeerde met hulp en dank aan Limbra

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Celica of stel zelf een nieuwe vraag.