Toyota Yaris: bonkend gevoel, vreemd stuurgedrag

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine

Eind 2015 heb ik een Toyota Yaris 1.3 gekocht met 30.000 km op de teller. Tijdens de proefrit hoorden wij geen vreemde geluiden en reed de auto uitstekend. Na een maand of 2 hoorde ik steeds bij het uitrijden van het parkeervak voor onze woning, bij het volledig uitdraaien van de wielen, rechtsvoor uit de wielkast een hard, bonkend geluid. Ik ben teruggegaan naar de dealer, die de auto op de brug zette en constateerde dat er geen defecten te vinden waren. De conclusie was dat er vermoedelijk een dun laagje ijs op de remblokken had gezeten. Omdat het geluid ook bij niet vriezend weer te horen bleef, ben ik opnieuw teruggegaan naar de dealer. Wederom werden er geen defecten gevonden. Het harde, bonkende geluid verdween uiteindelijk en heeft plaatsgemaakt voor een licht bonkend gevoel (voelbaar in pedalen en stuur, waarvan ik niet zozeer kan zeggen of het van voren, links, recht of het midden komt) op wegen die niet geheel vlak zijn. Daarnaast lijken de wielen soms enigszins vertraagd te reageren op een stuurbeweging, een soort weerstand alsof het hard waait, terwijl dit niet zo is. Ik ben opnieuw naar de dealer geweest en heb mijn bevindingen zo goed mogelijk uitgelegd. Na een proefrit te hebben gemaakt, vertelde de monteur dat hij de auto volstrekt normaal vond rijden en dat mijn klachten wellicht veroorzaakt worden door het type band (hard rubber). Ik geloof hier niet in. Heeft iemand enig idee wat er met mijn auto aan de hand zou kunnen zijn?

neeknikker

Geplaatst door neeknikker (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 7 jaar geleden

Er zit ergens speling op , bv. fuseekogel stuurkogel , taatslager van schokbreker die vast zit enz. laat het eens beoordelen bij een goede universele garage .
Alles op speling of slijtage laten controleren met de wielen belast dus niet vrij hangend in de lucht , dan staat alles onder spanning en voel je niets.

neeknikker (0), 7 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie. Ik ga z.s.m. even met de auto langs een garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.