Toyota HI-ACE COMMERCIAL KAMPEERAUTO: Afslaan

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Benzine, Motorcode: 12R, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 35

Hallo,

Ik heb met mijn oude campertje een probleem waar ik geen raad mee weet.
De motor start slecht, en slaat vervolgens af; lijkt slecht te vonken maar dit kan ook aan de lege accu liggen. Accu is reeds opgeladen, maar camper start nog niet.

Wat er is gebeurd:
Met de camper ben ik op vakantie geweest in Italie, 3100 km gereden. Op de terugweg begint het bij Koblenz te regenen en begint de motor te ploffen, vervolgens is het kaboem en slaat de camper af: middendemper ontploft. Vervolgens afgesleept naar een garage en deze heeft de uitlaat gemaakt, maar het daadwerkelijke probleem niet gevonden. Camper startte ook nog prima op dat moment.
Vervolgens heb ik de camper afgelopen week teruggekregen van de berger en start hij niet meer goed. Heb hem 1x aan de gang gekregen, maar kwam niet verder dan de oprit van de buren voordat hij weer afsloeg. Liep perfect op 4 poten overigens.

Het lijkt een stroomprobleem, maar ook brandstof sluit ik niet perse uit. Op dezelfde dag als het ontploffen van de demper heb ik namelijk ook een flinke brandstoflucht geroken.

Wat er voor de vakantie is vervangen:
- Bougiekabels
- Bougies
- Spanningsregelaar
- Ruitenwissermotor
- Olie + filter
- Luchtfilter
- Contactpuntjes + verdeler

Weet iemand wat dit wellicht zou kunnen zijn?

RensdO

Geplaatst door RensdO (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota HiAce? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota HiAce of stel zelf een nieuwe vraag.