Toyota AVENSIS: Motor draait wel rond maar slaat niet aan.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 7A-FE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 81

Mijn auto wil van het ene op het andere moment niet meer aanslaan.motor draait wel rond maar slaat na 3 sec weer uit. Benzine toevoer oke . Ontsteking valt weg. Heb hem laten uitlezen geeft foutcode b27 99. Iets met immobiliser og zo. Voor de rest geen foutcodes in het geheugen. Wie o wie kan mij verde op weg helpen. Dacht dat het aan het alarm lag. Deze uitgebouwd probleem nog steeds aanwezig.

Murry

Geplaatst door Murry (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

limbra (555), 7 jaar geleden

Start blokkering wordt niet vrij gegeven ,
Probeer allereerst eens met de reservesleutel of de motor start en blijft lopen.
zo ja , dan is de transponder (chip) in de sleutel die je nu gebruikt defect.

volgende eventuele oorzaken:
antenne ring rond contactslot defect / draad breuk,
start blokkering module / communicatie fout tussen module en ECU (motor),
draad breuk ergens in het systeem,
zekering start blokkering defect .

succes.

Murry (0), 7 jaar geleden

Reserve sleutel gebruikt, zelfde effect.antennering gecotroleerd doorgemeten is goed.ik ben vergeten erbij te vermelden, dat het probleem is ontstaan nadat ik de voorremmen zelf heb vervangen en de krik aan de rechterkant wat ruw heb neergehaald. Zou dat een oorzaak kunnen zijn? Ik weet dat bepaalde merken zo een schakelaar hebben die het systeem blokkeren bij een grote schok of klap. Heb bij deze auto overal gezocht naar zo een schakelaar maar niet kunnen vinden.ik heb wel op de linker kokerbalk onder en de rechter kokerbalk boven in het motor compartiment 2 blokjes gezien, maar volgens mij zijn die van de airbags. En ook het abs lampje gaat nu ook ineens branden. Als het iest ermee te maken heeft weet ik niet, maar ik vermeld het wel even erbij. Heeeeeeelp.

Murry (0), 7 jaar geleden

Als ik de moedersleutel in het conact stop dan gerbeurt er niets als ik probeer tev openen of sluiten. Als alle deuren dicht zijn kan ik de deuren wel sluiten met de knop dicht van de moedersleutel maar als ik op openen druk krijg ik helemaal geen reactie.

limbra (555), 7 jaar geleden

Volgens mijn info heeft je Avensis Geen Bots schakelaar ,
(Een bots schakelaar schakelt het brandstof systeem uit bij een ongeval).

Wat betreft de startonderbreker, koppel de accu eens een tijdje af
(+/- 15 minuten accuklem (+) los),
wie weet reset het systeem zich , (als je een radio met anti diefstal code hebt zorg dan dat je deze code hebt) .
Mocht deze reset geen effect hebben dan vermoed ik toch dat het 1 van de punten is die ik
eerder genoemd heb, m.n. de immobilizer unit of de communicatie tussen immobilizer en motor ECU .

Dat het ABS lampje brand heeft niets met de startonderbreker te maken, aangezien je de voorremmen vervangen hebt kan dit door byv. een ABS sensor veroorzaakt worden,
Maar dit is voor latere zorg , het beste kun je eerst proberen de startonderbreker storing op te lossen .

succes.

Murry (0), 7 jaar geleden

Hallo limbra.gisteren per ongeluk de moedersleutel in het contact vergeten in de stand aan. De auto heeft 1.5 uur zo gestaan. Toen ik dat ontsdekte heb de sleutel eriut gehaald. Toen toch nog maar een keer starten en wat denk je, de motor bleef lopen. Ik blij natuurlijk, maar vind het wel vreemd. Ik heb toen alle sleutels getest en de motor bleef lopen met alle sleutels. Ik wil je bij deze anyway hartelijk danken voor de begeleiding en adviezen. Ik stel het zeer op prijs. Thanks. Groetjes. Murry.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.