Toyota TOYOTA COROLLA: wisselend toerental en bewegende temperatuurmeter motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2000

Hallo, mijn d4d toyota corolla wagon 2.0 2003 diesel heeft last van wisselend toerental, tussen 700 en 1400 tpm. motortemperatuurmeter beweegt tussen nul en het voorheen altijd stabiele midden. Garage heeft sensor vervangen, maar het euvel is nog niet verholpen. Maakt neit uit of de motorop bedrijfstemperatuur is of niet. Garage zoekt verder, ik ook. Ze hebben hem al dagen, maar lijken het niet te vinden. Suggesties? Dank!

cpbrakel

Geplaatst door cpbrakel (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

primera p11 (0), 7 jaar geleden

Hebben ze ook de bedrading gecontroleerd van de sensor?.
Als er draadbreuk inzit treed ook dit fenomeen op.
Doordat de temperatuur naar nul gaat reageert het MM hierop.
Die denkt dat motor koud is en verhoogd het toerental.
Op het moment dat tempmeter weer naar het midden gaat zakt ook het toerental weer.
Check ook of er nog genoeg koelvloeistof in zit,niet alleen in tankje,maar echt genoeg,want in het tankje blijf altijd wat staan,zelfs als er niet voldoende meer in zit.
Dan komt de namelijk de sensor zonder vloeistof te staan en zakt ook de tempmeter met als gevolg dat het MM denkt dat de motor koud is.
Radiateur is ook gecheckt op lekkage?.

cpbrakel (0), 7 jaar geleden

Ha Primera,
Dank voor de suggesties,ik speel ze door naar de garageman, die nb een toyota-reparateur in de arm nam om het euvel te ontdekken. Wordt vervolgd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.