Toyota COROLLA: Schokkende en haperende automaat/motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 3ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Toyota corolla 1.6vvti automaat met overdrive.

Mijn corolla, uit 2003 met 120.000km, hapert soms bij optrekken vanuit stilstand. Het lijkt alsof de ontsteking dan abrupt stopt. 1 keer is hij uitgevallen. Toch lijkt het er meer op dat het probleem in de bak zit; 8 van de 10 ritten doet de bak vreemd.
Hij gaat dan schokker willekeurig schakelen. Dus ook naar hogere versnellingen waardoor de auto ineens maar 1000 toeren draait. Om vervolgens weer 3 versnelling terug te gaan. Dit alles verloopt alles behalve soepel..

De staat van onderhoud is naar mijn mening prima. Boekjes zitten erbij en netjes ingevuld. Algehele staat is nagenoeg perfect en ik ben 3e eigenaar.

Volgende al gedaan mbt tot bovenstaande problematiek:

Uitgelezen bij garage (geen toyota dealer). Geen foutmeldingen.
Bougies vervangen. Dit omdat het in het begin minder erg was en het me een weigering in de ontstekingsdelen leek. 1 bougie was ook niet helemaal fris meer.

Morgen ga ik als het meezit het gaaklephuis demonteren en reinigen. Toch verdenk ik nog steeds de automaat.. of gaat deze raar doen als de motor hapert?

Dit alles in een tijdspanne van 4 weken. Want zolang heb ik hem pas. Tijdens de proefrit niks gemerkt helaas.

Ruub-ster

Geplaatst door Ruub-ster (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ruub-ster (0), 7 jaar geleden

Gasklephuis was brandschoon. Dat is dus ook het euvel niet.
De auto verloor net even wat vermogen op de linkerbaan van de a15. Geen veilig gevoel. Het leek alsof hij smoorde/verzoop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.