Toyota Yaris: wiel slipt door

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Hoi...
De Toyota Yaris van mijn vriendin maakt af en toe een vreemd geluid. Als ze wat gas bij geeft terwijl ze rechtuit rijdt hoor je af en toe een geluid alsof het rechterwiel doorslipt en ze zegt dat dit een stotend gevoel geeft alsof het wiel moeite heeft om grip te krijgen op de weg. Het duurt maar heel kort...ongeveer 1 seconde maar en ik heb het zelf één keer gehoord en het geluid doet mij dus denken aan een slippend wiel. .. maar ze geeft rustig gas bij ...dus zeker niet genoeg gas om met slippende wielen weg te kunnen rijden en het is ook alleen maar aan de rechterzijde hoorbaar .... en ze reed hoogstens een km of 35 in de stad op dit moment....en dus gewoon rechtuit.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?
gr,
Karthur8

karthur8

Geplaatst door karthur8 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

voyager (0), 7 jaar geleden

Piepend en stotend gevoel zou een kapotte tweemassa vliegwiel geven.De veren er in zijn gebroken dan en kunnen de krachten niet langer opvangen/dempen.

daandc (0) PRO, 7 jaar geleden

Deze yaris heeft geen dubbelmassavliegwiel !!

Kijk eerst maar eens of de band niet glad is aan de rechterzijde dit komt vaker voor (goedkope banden etc )

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Lijkt me stug dat het wiel nog slipt bij 35km/h en je rustig gas bij geeft , zoveel pk heeft een yaris niet , zou het kunnen dat ze net over een witte streep reed toen het gebeurde ?

voyager (0), 7 jaar geleden

Ok daandc,. wist ik niet. Dan maar een monteur in de auto plaatsen en rijden. Zorgen dat je de euvel kunt reproduceren.

primera p11 (0), 7 jaar geleden

Is het met de koppeling vollledig los of nog niet.
Want dan kan het de koppelingsplaat ook zijn die niet goed aangrijpt.

karthur8 (0), 7 jaar geleden

Er zitten pas nieuwe banden op en dat het wiel nog doorslipt bij 35 of zelfs bij lagere snelheid zonder dat je hier echt je best voor doet is inderdaad onwaarschijnlijk natuurlijk zoals Kaleido zegt....het is niet bepaald een onbeheersbare motor welke er in ligt nee.
Ik heb haar gevraagd of ze wel eens een stoeprandje meepikt en dit leverde een 'ja ' ... dus er kan iets met de uitlijning cq ophanging zijn.

We hebben hier een parkeergarage welke uitermate geschikt is om de banden te horen piepen als de wagen slecht staat uitgelijnd... althans .. ik heb zoiets gelezen en weet eigenlijk niet zeker of dit bij goed uitgelijnde auto's niet het geval is of in ieder geval dan dat deze minder piepen. Het zou komen doordat er minder grip voor de banden is en als de wagen niet goed is uitgelijnd het ene wiel het andere steeds een richting op dwingt te gaan en als het ware 'mee stuitert' steeds en dit als gepiep te horen is. Leuke theorie en het Is best wel interessant om zeker te weten of je hier de uitlijning van een auto redelijk mee zou kunnen checken.

Wellicht dat wat Primera p11 zegt iets op kan leveren...ik zal het vragen aan haar en ook zelf een stuk gaan rijden. Het reproduceren is moeilijk omdat het niet echt vaak voorkomt....althans ...eens in de paar dagen zeg maar. Als de wagen dit continu zou doen was ook het geen probleem geweest voor mij om uit te zoeken wat het is.

bedankt allemaal tot zo ver...

voyager (0), 7 jaar geleden

Als het wiel slipt, spring de wagen wel opzij?Let op gebeurt het als je over de witte lijn rijdt(zebrapad)en zeker bij natte omstandigheden.

daandc (0) PRO, 7 jaar geleden

Als je zeker wilt weten of je wagen goed is uitgelijnd kom je alleen achter door deze te laten uitlijnen .

Over een streep rijden in een garage zegt niks daarmee kom je er niet achter .

Wel als je een tijdje blijft doorrijden dan zie je het vanzelf aan je banden . (gecupt of scheef afslijten etc)

karthur8 (0), 7 jaar geleden

Er stond in het bericht niet dat het enkel gebeurd als je over een streep rijdt in een garage. Als een auto in zo een parkeergarage gewoon langzaam een bocht neemt hoor je vaak luid gepiep alsof de bestuurder vol gas de bocht neemt...en hoe harder het gepiep te horen is, bij zeer lage snelheid dus, hoe slechter de auto uitgelijnd zou zijn. Het is geen vervanging voor het uitlijnen maar om in dit geval bijvoorbeeld even te controleren of het hier aan ligt zou natuurlijk een kleine moeite zijn. Ik zal eens opletten in zo een parkeergarage of alle auto's hetzelfde piepen of dat er duidelijk auto's tussen zitten welke veel luider gepiep laten horen...in dat geval zou het wellicht kunnen kloppen. Maar daar gaat het probleem nu verder niet over natuurlijk...

Ik zal de vragen van voyager voorleggen aan haar.

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Op bepaalde vloeren in parkeergarages piepen er wel meer auto s als ze optrekken of een bocht maken , dit is vaak geen probleem.
Heeft te maken met de wielvlucht en het feit dat de buitenste band een grotere/langere weg af moet leggen bij een bocht of stuurbewegingen in het algemeen .
Het blijft vaak niet beperkt tot 1 wiel , als ze regelmatig een stoeprand raakt zou ik zondermeer eens uitlijnen.
Het soort/merk banden is ook zeer bepalend in dit soort geluiden.

voyager (0), 7 jaar geleden

Bedoeling was om er al rijdend op de weg en tijdens het passeren van dergelijke wegmarkeringen aandacht aan te besteden. Het wegspringen van de wagen in zo'n geval is een eerste indicatie dat uitlijning mogelijk niet ok is, voordat er nog veel meer schade(kosten) ontstaat.
Uiteraard is de ALLERBESTE en goedkoopste optie direct naar de garage te gaan en uitlijning te laten controleren/afstellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.