Toyota Carina 1998: Magneetklep op tank schakelt niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1998, Vermogen (kw): 93

In mijn Carina E uit 1998 heb ik in 2007 een LPG installatie (Landirenzo) laten inbouwen. Heb daarmee bijna 200,000km probleemloos gereden maar nu heb ik sinds kort een probleem met de gastoevoer.

Het trad voor het eerst op op de snelweg, bij 80% volle tank opeens waarschuwingssignaal, vermogensverlies, ben na omschakelen op benzine probleemloos naar huis gereden. Volgende dag functioneerde alles weer normaal, maar na ongeveer 10 minuten op LPG rijden opnieuw hetzelfde probleem. Vlak voor uitval van het LPG system kon ik de magneetklep op de tank een paar maal onregelmatig horen klikken. Dit storingsvrije tijdsinterval werd in de loop der tijd steeds korter. De LPG specialist hier in Berlijn geeft de schuld aan een slecht contact in de kabelboom, vervanging zou inclusief arbeidsloon iets van 500 euro kosten. Ik ben niet overtuigd dat dit het probleem is vanwege het duidelijk reproduceerbare storingsvrije interval. Dit storingsvrije interval werd steeds korter en is ondertussen gereduceerd tot nul. Dit duidt volgens mij op een gammel component dat door inschakelen/belasting opwarmt en bij een kritische temperatuur de geest geeft.

Ik heb de spoel van het magneetventiel getest, en die lijkt in orde. Dit betekent dus dat de spoel geen stroom of spanning krijgt. Heb geprobeerd dit met een multimeter te meten, en zag bij omschakelen op LPG een klein piekje (1V) voordat de motor afsloeg vanwege ontbrekende brandstoftoevoer.

Wat zou het probleem kunnen zijn? Heeft de ECU een probleem, zit daar een relais op dat dit kan veroorzaken? Of is het misschien toch de kabelboom? Zijn er nog andere tests die ik kan uitvoeren?

Groet & bvd,
Ruud

RuudBerlijn

Geplaatst door RuudBerlijn (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 7 jaar geleden

Het best is lpg uit te lezen.Van daaruit zou het probleem nar boven kunnen komen.Mogelijk is lpg module geest aan het geven.

RuudBerlijn (0), 7 jaar geleden

@Voyager: Dank je voor de suggestie. Ik was vergeten te melden dat bij uitlezen van de LPG unit geen foutmeldingen te zien waren.

Groet,
Ruud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.