Toyota Corolla: linkerkant dashboard blijft donker(lampje defect?)

Bouwjaar: 1999

Hoe kan ik deze vervangen?

jappieG6R

Geplaatst door jappieG6R (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ArjenvT (0), 18 jaar geleden

Ik heb dit gedaan bij een Corolla uit 89, maar ik denk dat het principe hetzelfde is.

Je moet het dashboard wat voorlangs (voorzijde bovenlangs stuurkolom) loopt losmaken. Meestal stuk of 4 - 6 schroeven. Vervolgens kan je het klokkenhuis (wat meestal apart zit ingeschroeft) losschroeven. In de meeste gevallen kan je hem er niet helemaal uithalen zodat je rustig je lampjes kunt vervangen, maar moet je door de kabel van de kilometerteller behoorlijk prutsen aan de achterkant. Ik kon er bij mijn (10 jaar oudere corolla) net achterkomen en ik heb behoorlijk dunne handjes.

Niet te hard trekken dus, want daar kan je je km-teller kabel mee lostrekken. Dat wil je niet :)

jappieG6R (0), 18 jaar geleden

klopt het stuur moet even in de onderste stand om de bovenste 2 schroeven los te maken. Daarna kan het klokkenhuis los gemaakt worden. Wel oppassen dat de schroefjes niet vallen!. De klok kun je dan naar voren halen, naar je toe draaien om bij de lampjes te komen, de bedrading blijft zitten. Het is op deze manier wel gelukt, heb meteen ook de andere lamjes vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.