Volkswagen Golf IV: lampen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 74kw

Ik moet ongeveer elke 3 maanden de H7 lampen vervangen. Er is er dan weer een kapot. Volgens mijn garage is dit een bekend probleem en hun advies is om goedkope lampen te kopen. Maar om nu elke keer de accu er uit te halen om de linker koplamp te vervangen is geen pretje. Bij de rechter is het allemaal wat makkelijker, maar er moet toch een oplossing zijn ?

Bongenkamp

Geplaatst door Bongenkamp (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hslootbeek (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Ik rij ook een Golf IV SDI, en die van mij vreet ook lampjes. Goedkope lampjes, is idd het enige dat ik weet dat een oplossing kan zijn voor de kosten, tenzij iemand anders iets beters weet. Voor de linker koplamp, is het een boel gepiel, maar je aangezien je zo vaak een lampje moet vervangen, lukt het op een gegeven moment wel om het sneller te doen. Ik doe het volgende
2 schroeven van de bescherm kap tussen de koplamp en de accu verwijderen en de kap zelf
Beugel van de achterkap van de koplamp naar van je af en naar links drukken als je voor de auto staat
2 stekkertjes van het lampje los trekken
Beugeultje van het lampje verijderen
En dan lampje vervangen en alles terug zetten.

volkswagen1802 (0) PRO, 13 jaar geleden

Zijn dit de enige lampjes die zo vaak kapot gaan of gaan er nog meer lampjes snel kapot??
Kijk anders eens welk merk dynamo jullie hebben.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

h7 lampen gaan inderdaad snel stuk, ik heb vernomen en dat was dan bij opel om er een weerstand bij te plaatsen dit zou de levensduur aanmerkelijk verlengen, maar het ffijne weet ik er niet van.

hslootbeek (0), 13 jaar geleden

De achterlichten zijn ook met grote regelmaat aan de beurt. Ik weet niet hoe het met mijn collega golf rijder zit, maar ik moet de lampjes eens per half jaar vervangen en rij zo een 40.000 km per jaar. Wat overeenkomt met een brandtijd van de lampjes van een uur of 200. Hmmm best wel weinig.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

kijk je afgeregelde laadspanning is na als deze te hoog is (hoger dan 14 volt) gaat het ook niet goed

Bongenkamp (0), 12 jaar geleden

heb inmiddels Philips lampen geplaatst.

Bongenkamp (0), 12 jaar geleden

thanks

Snaterman (0), 7 jaar geleden

Ik heb ook een golf IV, bij mij gaan ze ook redelijk vaak stuk, heb 'm nu 7 jaar (200.000) KM en heb denk 10 H7 lampjes versleten. Ik heb niet het idee dat ik andere lampjes extra hard verslijt.
Ik heb ook op internet gezocht en gevonden dat de spanniing te hoog staat afgesteld, en dat dit met een weerstand verholpen zou kunnen worden. https://www.anwb.nl/auto/tests/autotests...

Hoewel het inderdaad behoorlijk priegelen is, heb ik nooit mn accu verwijderd om een lampje links-voor te vervangen. Ik heb wel gehad dat ik per ongeluk het beugeltje loshaalde voordat ik t stekkertje los had gemaakt, mijn tip is om dan gewoon het beugeltje weer vast te doen, anders loop je nog meer te kutten en sloop je misschien je stekkertje :S

deit: ik heb trouwens goedkope H7's gevonden (<2,- /stuk), die doen het (minstens) net zo goed als de dure. Dus ik zou echt geen dingen van 5+ euro er in gaan zetten...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.