Volkswagen GOLF: Golf IV 1.6 Temp Meter schommelt

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AUS, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Hallo Problemcar Forum,

Ik heb nu ongeveer een half jaar een Golf IV 1.6 uit 2000, sinds een paar weken schommelt mijn temp meter in de auto.
Hij warmt vaak op tot bijna 90 graden, valt dan helemaal terug naar 0 (70) graden. Als ik op de snelweg een minuut of 10 doorrij komt
deze vaak weer terug, keurig op 90 graden. Als ik van de snelweg af ga valt deze soms terug naar 80/85 graden. De kachel word wel netjes warm.

Wat zou dit kunnen zijn?

MvG,

Vashan

Vashan

Geplaatst door Vashan (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

limbra (470), 7 jaar geleden

Thermostaat defect

Vashan (0), 7 jaar geleden

Zat ik zelf ook aan te denken, maar las op sommige fora dat het ook de temperatuurzender (sensor) kan zijn, en dat als de thermostaat defect is de kachel ook niet warm hoort te worden, dus vandaag twijfelde ik wat.

limbra (470), 7 jaar geleden

Als de temperatuurmeter schommelt tussen de 60à70 graden en de 90 graden is het 9 van de 10 keer de thermostaat die open blijft staan , aangezien hij dan open blijft werkt de verwarming gewoon ,
anders is het wanneer de thermostaat niet meer opent , dan blijft de verwarming ook koud.

Heb dit een tijdje geleden ook bij mijn Audi A3 gehad , thermostaat vervangen en alles werkt weer zoals het hoort .

succes.

Vashan (0), 7 jaar geleden

Ah super. Bedankt voor de snelle reactie. Ik ga morgen eens even naar de Brezan om te kijken wat een nieuwe moet kosten. Nogmaals bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.