Volkswagen KAMPEERAUTO: kachelprobleem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 111

Problemen met de blower van mijn camper VW California 2003 met TDI motor.
betreft het werken van de blower in de hoogste stand. Oorzaak vermoedelijk de smeltzekering op de voor weerstand in de luchtstroom van de blower. Deze wil ik demonteren echter dan moet ik de zij airbag demonteren of het hele dashboard?
Voorzorgen t.a.v. demontage airbag voldoende: massakabel van start en huishoud accu afkoppelen van de _accu? Wie kan mij helpen?

Riebur

Geplaatst door Riebur (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jaker (0) PRO, 7 jaar geleden

het dashboard hoeft er niet uit,alleen de airbag,maar hou er rekening mee dat die oververhittingsveiligheid er niet zonder reden uitgaat.
vaak is de oorzaak dat de ventilator motor te zwaar draait

Riebur (0), 7 jaar geleden

jaker@, bedankt voor je antwoord, de min kabels losgemaakt. Heb geprobeerd de airbagpanel met een mini koevoetje los te maken aan bovenzijde, dit lukt niet! wel aan de onderzijde. Durf niet meer kracht te ontwikkelen, wat is de truc?
Als dit panel eraf is moet ik dan via de radiozijde nog wat doen of is de airbagmodule van voren te demonteren?
Via het pollenfilter de ventilator kooi gedraaid, deze loopt licht.

jaker (0) PRO, 7 jaar geleden

De airbag zit van achter vandaan geschroefd,maar als je het dasboard vakje of kastje er onder weghaalt kan je waarschijnlijk ook bij de weerstand in het luchtkanaal komen.
Meestal hangt er een soort gordijntje voor het kanaal,dat is brandbescherming na airbag aktivatie.

Riebur (0), 7 jaar geleden

Afloop kachelweerstand VW camper T4 bwjr. 2003.
De reparatie laten uitvoeren door VW dealer. De vervanging van de weerstand vond plaats via het gedemonteerde handschoenenvak. Om meer ruimte te krijgen werd de ECU losgeschroefd. Het bleek temp. smeltveiligheid. was doorgebrand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.