Volkswagen Passat: Centrale vergrendeling werkt niet meer na vervangen van raam

Bouwjaar: 1997

Ik heb net een binnenplaat vervangen van de LV deur omdat het raammechanisme kapot was. Ik heb een plaat met een raammotor geplaatst en daarbij erop gelet dat het hetzelfde merk motortje was als de oude, er zijn namelijk meerder merken geweest.

Nu heb ik alleen hetvolgende probleem. Op de linker voordeur doet de centrale vergrendeling het niet meer en ik kan ook de andere drie ramen niet aansturen. het raam van die deur werkt wel en ik kan die deur ook op slot draaien. de andere drie deuren moet ik via de achterklep op slot doen, daar werkt de centrale vergrendeling wel, maar alleen niet voor de linker voordeur.

Ik kan ook mijn spiegels niet bedienen. alle stekkers zijn nagekeken en alles zit goed. alle lampjes op het bedieningspaneel branden wel.

Het lijkt me iets met software te maken te hebben. Heb geprobeerd de accu een uur los te koppelen maar geen verschil. Ook geprobeerd om met de sleutel in bestuurders slot een soort reset te doen maar dat hielp allemaal niet.

Heeft iemand een idee hoe ik het vervangen motorje kan "aanmelden" op de rest van het elektronisch systeem? Anders moet ik straks de hele boel weer open gooien en de oude motor van de oude plaat demonteren en dan proberen te monteren op de vervangende plaat. Ik hoop dat iemand me kan helpen.

ejdb

Geplaatst door ejdb (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Normaal moet dat gewoon werken en hoef je niks 'aan te melden'.
Ik denk een defect slot, motor, of de stekker van het portierslot(andere zijde plaat) vergeten/losgeschoten.

zelf denk ik de motor gezien er een regelapparaat in zit, hang de 'oude' motor maar is los aan de stekker en kijk of dit helpt.
suc6

Arjen625 (0), 18 jaar geleden

Misschien dat je via vwpassat.nl iets verder kunt komen?

ejdb (0), 18 jaar geleden

Wat blijkt nu, er zit toch behoorlijk wat verschil in de diversen motoren voor raammechanismen. De motor op de geplaatste plaat was van een sedan en ik heb een variant. bij de onderdelen handel nog twee motoren geprobeerd: nog een sedanmotor en deze werkte ook niet de volgende, van een variant werkte wel. OK dan, motor vervangen op de plaat en that was it. Het vervangen van de motor was erg makkelijk trouwens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.