Willys Jeep CJ-3 1952: Lage compressie, slecht starten/lopen

Bouwjaar: 1952, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4 cil.

Hallo,

Het gaat om een '52 Willys CJ-3A, 6 volt. Met mazzel slaat hij na lang starten aan maar loopt vervolgens erg onregelmatig en het klinkt alsof de uitlaat lek is (is dus niet zo), plofferig geluid. Bij gas geven slaat hij af.

Compressie gemeten van cilinder 1 t/m 4: 6,5 / 4 / 4 / 5

Het lijkt ook alsof cilinder 3 niet mee vonkt (bougiekabel los, geen verschil). Alle bougies zijn wel behoorlijk zwart, niet nat.
Wat kan er aan de hand zijn, kleppen, timing?

Bedankt,
Jeroen

jvr

Geplaatst door jvr (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Willys Jeep CJ-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

gerrit01 (0) PRO, 15 jaar geleden

Zowiezo is je compressie niet erg hoog. Dus dat kan al een probleem zijn. Ik zou eerst eens wat gegevens erbij zoeken omtrent de originele compressie.

Ik heb wel met een nekaf gehad dat de klepspeling niet goed was, toen gesteld en hij liep al veel beter. Misschien ff bellen met B&S autoparts in Tiel

jvr (0), 15 jaar geleden

Hallo Gerrit,

Volgens gegevens die ik op internet gevonden heb zou de compressieverhouding 6,48 : 1 moeten zijn. Bij direct inspuiten van een beetje olie in de cilinder blijft compressie onveranderd, dus daaruit kan blijken dat de hij niet langs de zuigers lekt. Kleppen lijken mij ook het meest voor de hand liggend, is dit moeilijk af te stellen?

Bedankt,
Jeroen

http://www.midwestjeepwillys.com/cj3a_pa

gerrit01 (0) PRO, 15 jaar geleden

Eerlijk gezegd heb ik zelf nog nooit aan deze motoren gesleuteld. Bij de nekaf heb je werk genoeg dat weet ik wel. Bel anders voor de zekerheid ff naar Tiel.

jvr (0), 14 jaar geleden

Heeft even geduurd maar het probleem is verholpen. Compressie bleek wel in orde (verkeerd gemeten). Ontsteking was niet goed. Verdeelkap met alles wat daar onder zit, tot en met de as die in het blok verdwijnt is vervangen en nu werkt hij eindelijk weer.

Laten maken in Beusichem (Gelderland).

Mvg,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Willys Jeep CJ-3 of stel zelf een nieuwe vraag.