Citroën C4 Picasso: 1 keer inhouden met koude motor bij optrekken

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Deze auto rijdt met koude motor eerst een tijdje op benzine voordat het systeem overschakelt op lpg. Als onze klant thuis vertrekt en ze wil ongeveer 20 meter verder weer optrekken bij het eerste kruispunt wat ze tegenkomt houdt de motor in op het moment van optrekken. Ik heb het idee dat hij 1 seconde niet op het gaspedaal reageert, het lijkt niet dat er een cilinder niet mee doet. Hiervoor en hierna heeft hij dit niet, alleen met koude motor op dit punt. De auto staat dan uiteraard nog op benzine en er zitten geen foutcodes in het systeem. Wie kan ons hierbij helpen?

harlie

Geplaatst door harlie (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harlie (0) PRO, 8 jaar geleden

Net aanvullende info gekregen van klant; we hadden in juni geadviseerd om enkele dagen alleen op benzine te rijden en dit heeft geholpen. Klant heeft 3 dagen alleen op benzine gereden en sindsdien geen problemen meer gehad tot een paar weken geleden, toen begon het weer. Nu denk ik dat de ECU zijn basisafstellingen aanpast aan het rijden op lpg en daardoor bij koude motor op benzine een te arm mengsel geeft waardoor de auto inhoudt totdat hij weer in closed loop gaat draaien.

Henk Nobach (0) PRO, 8 jaar geleden

Op LPG draait hij ook in close loop, anders zou hij niet wegleren immers?

Andere mogelijkheden; vervuilde injectoren of verouderde benzine. Benzine dat 3 maanden lang rondgepompt wordt in de tank verliest zijn vluchtige bestanddelen.

Probeer een injectorreiniger en 10 liter verse brandstof.

harlie (0) PRO, 8 jaar geleden

Klopt henk, maar na de koude start draait een motor op zijn basisafstellingen totdat diverse sensoren warm genoeg zijn en pas dan gaat het systeem in closed loop. Naar mijn idee is de storing ook alleen aanwezig zolang de motor niet in closed loop draait maar op zijn basisafstellingen. Zoals je in mijn vorige post kunt lezen is het probleem weg zodra de ecu zijn basisafstellingen leert op benzine. Je suggestie over verouderde benzine gaat volgens mij ook niet op omdat de auto iedere dag een paar keer op benzine rijdt, op die manier moet je toch iedere paar maanden een keer benzine tanken. We hebben het met de klant overlegd en ze laat het voorlopig zo, we zullen met de volgende onderhoudsbeurt wel een reiniger toevoegen aan de benzinetank. Bedankt voor je reactie.

jeje (0) PRO, 8 jaar geleden

wat doet je shortterm feul op dat moment met uitlezen en je voorste lambdasonde?

harlie (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik heb al diverse malen proefgereden met de auto, ook met tester erin maar zelf heb ik dit nog maar 1 keer gevoeld en zoals dat vaak gaat had ik op dat moment net geen tester aangesloten dus kan ik helaas geen antwoord geven op je vraag.

jokertje (65) PRO, 8 jaar geleden

Welk gas systeem praten we over? Deze systemen zijn ook met een aparte meter uit te lezen speciaal per merk...
Verder als de motor zijn temperatuur heeft bereikt om over te schakelen op lpg, dan worden de benzine injectoren afgesloten n het motor mangement word middels een soort van ecu voorzien van de waardes zodat de motor niet in de noodloop springt...
Dit is wat er globaal gebeurt...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.