Citroën Saxo: Afslaan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: Kfw, Motorinhoud (cc): 1360

Hoi
Ik heb een saxo vts 1.4 ,die bij de eerste start(warm en koude motor) wel start maar met een beetje gas bijgeven .......gas ff paar tellen vast houden en blijft daarna stat goed lopen .
Tijdens het rijden verder geen problemen.
Als ik hem dan uitzet en hem weer start voordat de comp in slaapstand gaat ongeveer 2 min volgens mij blijft hij goed starten en stat lopen .
Als ik langer wacht krijg ik het zelfde probleem als eerder beschreven,wat mij ook opvalt bij de eerste start is dat het digitale klokje weer naar 1:00 gaat en de sleutel indikator knippert.
Iemand een idee

Hoor het graag

Paulus64

Geplaatst door Paulus64 (0) PRO , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 7 jaar geleden

Is je accu soms slecht? Lijkt of je accuspanning te laag is.

Paulus64 (0) PRO, 7 jaar geleden

Accu is onbelast 12,9v....tijdens starten nog niet gemeten.
Wat ik vreemd blijf vinden is dat als ik achter elkaar blijf starten er niets aan hand is ,maar als ik wacht tot dat ik de inj comp na ongeveer 2min hoor uitschakelen(relais) en dan weer opnieuw ga starten het probleem er weer is

andreas08 (0) PRO, 7 jaar geleden

als je de accu hebt losgenomen en je de eerste keer start slaat de motor aan en meteen weer af
je klokje springt van tijd af dit is een indicatie dat de startspanning op een te laag niveau is en daar reageert de motorregeleenheid weer op

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.