Ford Galaxy: Niet of moeilijk aanslaan

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2300

Motor slaat moelijk aan. Geen foutcodes in ECU aanwezig. Temperatuursensor goed. Zit 5w30 olie in speciaal voor Ford. Bedrading van nokkenassensor vervangen, deze was helemaal verteerd. Nokkenassensor tegelijk met krukassensor gemeten, alleen signaal van nokkenas tijdens het lopen is beter dan tijdens starten. Komt denk ik door hogere spanning/toerental. Klant rijdt 1 km naar supermarkt bijv. en wil na 15 minuten weer weg, motor gaat goed rond, maar wil niet aanslaan. Vanmorgen zet een collega er een accu bij en slaat aan. Zou toch de nokkenassensor de boosdoener zijn? Kan deze motor zonder sensor aanslaan?

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

geert3496 (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk eerder aan relais motorregeling, bevind zich onder het dashbord. Volgens autodata relais 27.

Hans vK (0), 16 jaar geleden

Startmotor misschien versleten zodat hij niet genoeg toeren maakt om goed aan te slaan.

arjankempeneers (0) PRO, 16 jaar geleden

Vanochtend de auto koud gestart en accuspanning daalde naar 7.5 volt. Accu gemeten, maar was ok. Geen spanningsverlies op de kabels, dus eerste instantie dachten we dat de startmotor de oorzaak was. Met kabels gestart en sloeg direct aan. Even laten draaien en stilgezet, motor gestart. daraaide snel rond, maar niet aan de gang. Gelijk de voeding van LMM gemeten. Deze was 5.5 volt. Collega een klap op de zekeringkast gegeven en spanning liep op. Motor sloeg direct aan. Soldeerverbinding in relais was los. Startmotor ook gelijk maar vervangen.
Bedankt voor meedenken.

Hans vK (0), 16 jaar geleden

Tocch verrassend soms waar dan daadwerkelijk het probleem zit. Maar goed opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.