Ford Sierra: lambda te hoog

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 20.1 dohc

Wij hebben hier een sierra met een te hoge lambda waarde bij de vier gastest op 2500 toeren 1.09, stationair goed. co is zowel stationair als op 2500 toeren goed. DE lambda sonde is vervangen ook mab sesor heeft geen uitlaatlekkage carterventilatie slang ook oke,nog geen kat vervangen,zijn er nog sugesties? wij horen van jullie

johan12345

Geplaatst door johan12345 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Sierra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Het mengsel is toch te arm, de sensor meet dan 250 tot 550Mv, hij blijft proberen zo dicht mogelijk bij 14,7 delen lucht op 1 deel brandstof te houden, dus er is teveel zuurstof. kijk eens bij het inlaatspruitstuk of spuit er wat op en kijk of er wat op de 4 gasmeter verandert.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

voorop zit als t goed heb een luchtregel klep
die willen weleens traag reageren door aanslag
schoonmaken helpt vaak

johan12345 (0) PRO, 16 jaar geleden

heren bedankt voor het meedenken wij hebben het probleem opgelost door de carterventielatieslang die op het inlaat spruitstuk zit los te halen,de aansluiting gedicht ,de slang even verlengt en voor de apk even achter de accu laten lopen lambda was onder de 1.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Sierra of stel zelf een nieuwe vraag.