Ford Transit: gaat uit eerste versnelling

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000tdci 85t280

versnelling springt uit eerste versnelling,zeker als wagen voor het rood licht staat en vertrekt
kan dit bijgeregeld worden of wat te doen?

dirk

dvcars

Geplaatst door dvcars (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

Je zou kunnen kijken of de kabel goed staat: versnelling in neutraal zetten en onder de wagen thv de pook moet je die zwarte deksel losmaken, kijk dan of er een bout M10x35 in past. Als hij niet past kan je hem daar stellen, veertje lostrekken en verschuiven.

Mocht dat niets helpen dan kan je eerst nog het schakelmechanisme van bovenaf uit de bak verwijderen en controleer de bout die daar zit, sw 10.

In het ergste geval moet de bak uit elkaar en moet je het tandwiel en de synchro 1e versn. vervangen.

Suc6

Danny78 (0) PRO, 16 jaar geleden

Die bout is een ramp, zowel bij dezelfde motor in Mondeo 2001 komt dit ook voor.
Ik heb het zelf al meegemaakt op Focus 1.8 TDdi's dat deze bout ofwel lost en in de versnellingsbak valt, ofwel de kop eraf breekt.

Net deze week nog een transit die niet meer schakelde, de bout was langs het kroonwiel gegaan en lag op de magneet net voor de aflaat plug => ik heb ze met het draadeinde door dat gat gekregen maar de kop ging er niet door !!!

Via een sterke buigzame magneet ben ik dan langs boven (schakelmechaniek verwijderd) langs het kroonwiel om tot daar geraakt en de bout bleef goed aan de magneet hangen en heb ze zo verwijderd.
Nieuwe boot in de mechaniek met loctide en probleem opgelost.

Meestal zijn er wel brokken, bout onder kroonwiel en gat in huis !


Die bout zeker controleren maar ik denk dat het vooral de schakelkabels zelf gaan zijn.
Daar zijn ook veel problemen mee, meestal rijden de wagens al zo lang rond dat door de kabels die stuk gaan ook de synchro's inbranden !!!

Als je er op tijd bij bent kabels eventueel schakelbak veranderen en in het ergste geval versnellingsbak open en kijken welke tandwielen en synchro's vervangen dienen te worden.

Je kan makkelijk zien of de kabels stuk zijn aan de gain daar waar ze aan de kopjes komen => daar kan je ze uiteen trekken en dat mag niet !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.