Mercedes-Benz M-Klasse: Temperatuurmeter / Trekt niet gaspedaal valt dood

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 270 dci

Als de auto koud is er niets aan de hand op een gegeven moment als hij wat warmer is schakelt de koelvin in en blijft continu mee lopen deze gaat dan ook niet meer uit . Als de auto flink moet trekken loopt de temperatuur dan ook op naar 120 graden. Ook valt af en toe het gaspedaal helemaal dood de auto trekt dan niet meer en rijd nog 40 tot 50. Als je dan even stopt en na 10 sec weer aanrijd trekt deze weer ?
Wie kan mij met dit problem helpen . Het zou ook goed kunnen dat het 2 Afzonderlijke problemen zijn

dafjes

Geplaatst door dafjes (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz M-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

willy9 (0) PRO, 8 jaar geleden

best eerst uitlezen met star diagnose
gr

dafjes (0) PRO, 8 jaar geleden

oke dan ga ik dit eerst doen

willy9 (0) PRO, 8 jaar geleden

en opgelost
gr

dafjes (0) PRO, 8 jaar geleden

nee nog niet . Er zaten geen fout code 's in het system. Wel is het recirculatie waterpompje door gebrand en daardoor sprong de zekering er uit.
deze gaan we nu vervangen . zou hiermee het hele verhaal opgelost kunnen zijn

willy9 (0) PRO, 8 jaar geleden

is hij met de star uitgelezen, dan zouden er toch fout codes moeten opgeslagen zijn omdat de koel vin ingeschakeld blijft en in nood loop gaat .
met universeel uitlees apparaten geeft geen goede diagnose.
gr

dafjes (0) PRO, 8 jaar geleden

is niet met star uitgelezen. Die inlaat spruitstuk klepjes kan ik die zo controleren of heb ik daar speciaal apparatuur voor nodig .
groeten

willy9 (0) PRO, 8 jaar geleden

deze zijn zo te controleren onderkant inlaat spruitstuk,maar met de star zijn ze aan te sturen ( makkelijker ) de zekering zit die rechts in de boxs van 7,5 amp ---zie plan zekeringen linkse kant
ik zou tocht best eerst uitlezen met de star ,een bevriende collega
gr

willy9 (0) PRO, 8 jaar geleden

al opgelost

dafjes (0) PRO, 8 jaar geleden

Nee nog niet kan deze week niet bij college te recht voor uit te lezen vakantie en volgende week ben ik er zelf niet. Dat is wel balen. Alle zekeringen in de box onder de motorkap zijn heel . De auto blijft nu wel goed trekken maar de temperatuur loopt op naar 120 graden , zeker als er een veetrailer achter hangt. Als er geen aanhanger achter hangt blijft de temperatuur meestal net onder de 100 graden. Gr.

willy9 (0) PRO, 8 jaar geleden

kan u zien dat de waterpomp het water rond stuurt en de radiator wordt die overal warm --- verstopte lucht door voer of radiator

dafjes (0) PRO, 8 jaar geleden

Radiateur slang word zowel boven als onder warm . Komt het ooit voor bij deze type's dat het schoepenwiel van de waterpomp los op de as zit ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.