Mercedes-Benz Vito: Lagergeluid achteras/diff Vito 115 2010 aut.

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel

Goedemorgen,

Na een tijdje zoeken en vernieuwen wil ik graag jullie mening horen;

We hebben een Vito 115 CDI uit 2010 met pas 79.000km, heeft een schurend lagergeluid onder het rijden (bij accelereren) dat lijkt op bijv. een wiellager maar wat met zekerheid uit het differtentieel komt. Alles eromheen is gecheckt en indien nodig vernieuwd, het diff zelf is ook vervangen door een ruildeel met dezelfde overbrenging en die maakt precies hetzelfde geluid (bij 100 km/u is er niet meer mee te rijden zo hard jankt het dan). Een opname van het geluid:
[yt]https://www.youtube.com/watch?v=I2qgcgQd...[/yt]

Weet iemand of dit type diff gevoelig is voor slijtage, het originele diff zorgde ook voor vertraging (remde af bij gas los, alsof de handrem nog een stukje erop stond), deze doet dit niet maar maakt echt precies dezelfde herrie. Misschien komt het vaker voor en is revisie de enige oplossing?

Alvast bedankt voor het meedenken

ITCars4680

Geplaatst door ITCars4680 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Vd werf technical support (0) PRO, 8 jaar geleden

Hoi,

Ik kan uit de geluiden van je filmpje niet veel opmaken, maar is het niet een schuurend/piepend geluid wat eventueel erger is met achteruit rijden?

Bij deze vito,s gaat er weleens een kruisstuk van de cardanas vast zitten.

Demonteer die eens, en check hem in de bankschroef.

Wij vervangen dagelijks kruisstukken van vito's viano's sprinter crafter enzovoort.

deze as heb je met 5 minuten gedemonteerd.

Succes!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.